Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Duitsland eist dat constructeurs meer in elektriciteit investeren

Geschreven door David Leclercq op 20-04-2018

De Duitse minister van Economie Altmaier eist dat zijn nationale autobouwers massaal investeren in elektrische auto’s. Volgens hem is het erop of eronder.

We weten niet of de Duitse minister van Economie zijn uitspraken heeft gedaan naar aanleiding van de aangekondigde terugkeer van de diesel door Volkswagen en Mercedes. Minister Altmaier heeft in elk geval aan de krant Bild gezegd dat hij vindt dat de autobouwers van Duitsland “miljarden met twee cijfers” moeten pompen in de elektrische autotechnologie. Hij voegde bovendien toe dat hij niet begrijpt waarom de bedrijven zolang hebben geaarzeld.

Ook in batterijen

Die investeringen zijn ook nodig voor de productie van batterijen gezien de opkomende vraag in de volgende jaren, zo gaf hij verder aan. De nieuwe Duitse coalitieregering wil de fiscale lasten voor eigenaars van elektrische auto’s verlagen en in het hele land minstens 100.000 extra laadpunten inbouwen, terwijl ook autodelen zou worden gesubsidieerd. De Duitse overheid wil verder geld pompen in onderzoek naar autonome technologie en de productie van batterijen in Duitsland ondersteunen.

Minder dure Tesla

De minister ging nog een stap verder door te verklaren dat hij van zijn nationale autobouwers verwacht dat ze werk maken van een model met het rijbereik van een Tesla maar dan voor minder geld. Het is duidelijk dat de minister in de eerste plaats de honderdduizenden jobs in zijn land wil veiligstellen die afhankelijk zijn van de autosector.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten