Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla: Elon Musk uitgeput?

Geschreven door David Leclercq op 20-08-2018

De Amerikaanse overheid heeft twee onderzoeken ingesteld naar Tesla en zijn opmerkelijke leider Elon Musk, die zwaar lijdt onder alle tegenslagen.

Ondanks de erg hoge aandelenkoers van het Tesla-aandeel (ongeveer 310 dollar) blijft het merk het lastig hebben omdat het langs alle kanten onder vuur wordt genomen. Nu heeft de Amerikaanse overheid twee nieuwe onderzoeken opgestart tegen het merk. Het eerste wordt geleid door de Amerikaanse beurswaakhond SEC, die Tesla en vooral Elon Musk ervan verdenkt te hebben gelogen over de voorspelde productiecijfers van de Model 3. Aanvankelijk zouden in 2017 liefst 200.000 exemplaren van het model worden gemaakt. Dat cijfer werd later teruggeschroefd naar 20.000 en in werkelijkheid waren het er… 2.700.

Alweer de SEC

De SEC wil ook weten wat er nu klopt van het voornemen van Musk om Tesla van de beurs te halen. Twee speculanten, die veel geld hadden gezet op de ondergang van Tesla, hebben namelijk klacht ingediend. Het is nu de vraag of ze al dan niet door Elon Musk in het ootje zijn genomen, die deze informatie doelbewust publiek zou hebben gemaakt om hen te schaden. En de SEC onderzoekt of de administratieve raad van Tesla wel op de hoogte was van Musks manoeuvers.

Spionageaffaire

En dan is er nog een voormalige Tesla-werknemer die klacht heeft neergelegd tegen zijn vroegere werkgever. Hij verklaarde dat toezichters het personeel bespioneren door hun gsm’s en laptops te hacken. En hij gaat nog verder: de Gigafactory in Nevada zou voor de aandeelhouders hebben verzwegen dat voor 37 miljoen dollar aan koper zou zijn gestolen uit de fabriek. In een interview met de krant New York Times zei Elon Musk recent dat hij zich “uitgeput” voelt. “Het voorbije jaar was het zwaarste en pijnlijkste van mijn carrière […] Het was vreselijk. Ik dacht dat het ergste achter de rug was, dat het voorbij was. Maar qua persoonlijke ellende moet het moeilijkste nog komen,” zo vreest hij…

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten