Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Repsol legt de hand op een gigantische oliebron

Geschreven door David Leclercq op 13-03-2017

Het Spaanse oliebedrijf Repsol heeft de hand gelegd op een gigantische oliebron in Alaska. Die zou goed zijn voor 1,2 miljard vaten olie.

Dit bericht trekt de aandacht: Repsol, een Spaans oliebedrijf, heeft de hand gelegd op een gigantische oliebron in Alaska. Die zou ongeveer 1,2 miljard vaten “bruikbare” ruwe olie bevatten. Het is de belangrijkste vondst voor het bedrijf sinds 2009, toen het op de Perla-bron in Venezuela stootte. Dit nieuws duikt toevallig nu op, een paar dagen nadat het Internationale Energieagentschap een nieuwe oliecrisis voor 2020 voorspelde als er niet meer prospectie wordt gedaan en nieuwe oliebronnen worden aangeboord.

De grootste in 30 jaar

“Repsol en zijn partner Armstrong Energy hebben in Alaska de grootste conventionele oliebron in 30 jaar gevonden op Amerikaans grondgebied”, zo meldt Repsol. Volgens het bedrijf begint de ontginning in 2021 aan een ritme van 120.000 vaten per dag. Repsol gaat slechts 49 procent van de bron uitbaten, terwijl de overige 51 procent van Armstrong zijn, dat een administratieve licentie heeft voor het North Slope-gebied. Met deze ontdekking krijgt Repsol weer wat ademruimte na een paar moeilijke jaren, toen het in Libië een productie van 340.000 vaten per dag verloor.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten