Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla: Elon Musk belooft winst tegen eind 2018

Geschreven door David Leclercq op 17-04-2018

Elon Musk, de baas van Tesla, wil komaf maken met de geruchten. Sterker nog: hij belooft dat het merk erg binnenkort winst zal maken.

Elon Musk, die langs alle kanten onder vuur wordt genomen om de oplopende verliezen van Tesla en zijn geruchtmakende aankondigingen, is in de tegenaanval gegaan met zijn communicatie. Hij wil namelijk het vertrouwen van zijn investeerders behouden. Hoewel hij op 7 jaar tijd 10 miljard dollar heeft verslonden zonder een cent winst te maken, belooft hij aan al wie het wil horen dat Tesla binnenkort geld zal beginnen opbrengen.

Gewaagd

The Economist beweerde bijvoorbeeld dat Tesla in 2018 nog 2,5 tot 3 miljard dollar zou moeten ophalen om zijn werking te betalen. Dat voorspelt weinig goeds. Om het vertrouwen terug op te krikken, vertelde Musk al op 3 april dat Tesla geen extra kapitaal nodig heeft om dit jaar zijn zaken uit te voeren. Het voorbije weekend deed hij er nog een schep bovenop door te beloven dat de elektrische autobouwer winst zal maken vanaf… het derde en vierde trimester van dit jaar. Het is duidelijk dat hij daarop zal worden afgerekend…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten