Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Tesla bouwt fabrieken in China en Europa

Geschreven door David Leclercq op 17-05-2018

Tesla wil twee nieuwe Gigafactories bouwen, een in China en een in Europa.

De aanval is vaak de beste verdediging. Dat is duidelijk ook de strategie van Elon Musk, de baas van Tesla, die op dit moment met een paar forse obstakels moet afrekenen. Het merk zit met geldproblemen en slaagt er maar moeilijk in om het productieritme van de Model 3 op te krikken, terwijl die laatste essentieel is voor het overleven van de constructeur. Daarom meldt de CEO na zijn mededeling dat hij het bedrijf grondig gaat hervormen dat hij twee nieuwe fabrieken wil inplanten in China en Europa.

Batterijen

De bedoeling is om zogenaamde Gigafactories te gaan bouwen, gigantische batterijfabrieken. Vandaag bestaat er zo maar één en die staat in de Amerikaanse staat Nevada. De zogenaamde Gigafactory 2 is in feite een fabriek van Solar City. Persagentschap Bloomberg, dat altijd goed op de hoogte lijkt te zijn, geeft aan dat Tesla een Gigafactory 3 wil bouwen in China via een dochterbedrijf. Die zou dan de assemblage van de Model 3 en de toekomstige Model Y gaan verzorgen.

Vierde Gigafactory

En daar houdt het niet mee op: er zou werk worden gemaakt van een vierde productiefaciliteit in Europa. We weten dat Musk daarvoor al contacten heeft gelegd in België, Duitsland en Nederland. Met al die aankondigingen beginnen we ons stilaan af te vragen of Tesla niet gewoon probeert om zijn imago op te poetsen. En met welk geld het al die megalomane projecten wil gaan betalen.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten