Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Lamborghini: wat brengt 2024?

Geschreven door Alain Devos op 09-01-2024

Geen klassiek autosalon dit jaar, toch blijft januari de ideale maand om eens terug te blikken op 2023 en vooruit te kijken naar 2024. Dit marktoverzicht verzamelt de toppers van vandaag met de sterren van morgen. Vandaag: Lamborghini

Hét Lamborghini-nieuws van 2023 was de onthulling van de Revuelto. De plug-inhybride supersportwagen volgde de Aventador op en doet dat met de combinatie van een 6,5 liter grote en nog altijd atmosferische V12 en drie elektromotoren. Je kunt met deze vierwielaangedreven auto zelfs even volledig elektrisch rijden, met in dat geval een vermogen tot 180 pk. Het systeemvermogen van de natuurlijk ook weer spectaculair ogende auto bedraagt 1.015 pk. Om dat maximum te benutten heb je wel de Corsa-rijmodus nodig; daarin spurt de Revuelto van 0 naar 100 km/u in amper 2,5 seconden.

DE LANZADOR MOET DE ‘IDEALE’ MIX TUSSEN EEN SPORTWAGEN EN EEN SUV VOORSTELLEN.

2024 Lamborghini Lanzador

Ultra GT

Commercieel blijft de binnenkort ook als PHEV verkrijgbare Urus het belangrijkste model, en verder telt het gamma ook nog de Huracan, waarvan Lamborghini geregeld een of andere speciale reeks uitbrengt. Er is bij de Italianen ook al een volledig elektrisch aangedreven auto in de maak, maar het duurt zeker nog enkele jaren voor die op de markt komt. Vorige zomer ontdekten we wel al de Lanzador, een conceptcar die de ‘ideale’ mix tussen een sportwagen en een SUV moet voorstellen. De ontwerpers hebben het zelfs over een nieuw autosegment en doopten dat Ultra GT. De Lanzador zal vrijwel zeker verder evolueren tot een productiemodel, dat klaar moet zijn tegen… 2028.

Senior Writer (freelance)

Facebook: @alain.devos.18 / Twitter: @devos_alain / Instagram: @adevos12

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten