Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Tesla bouwde half miljoen auto's in 2020

Geschreven door Frédéric Kevers op 04-01-2021

Tesla heeft in 2020 weer een mijlpaal overwonnen. Ondanks de pandemie is de Amerikaanse constructeur erin geslaagd om een half miljoen auto's te produceren.

Met een totale productie van 509.737 voertuigen in 2020 op zijn beide platforms - Model S en X enerzijds en Model 3 en Y anderzijds - is Tesla niet langer een kleine constructeur en bevestigt het merk zijn leiderspositie op de EV-markt. Een succes dat te danken is aan de aanpak van Elon Musk, al zijn er nog enkele valkuilen te overwinnen - productiekwaliteit, elektronische bugs, ...

2 fabrieken en 2 platforms

Tesla concentreert zijn wereldwijde productie momenteel op twee locaties, in de Verenigde Staten en in China. De EV-specialist heeft zijn gamma opgebouwd op twee afzonderlijke platforms, eentje voor de Model S en de SUV Model X, waarvan de gecombineerde productie 54.805 exemplaren bedraagt, terwijl het andere de Model 3 en zijn hogere afgeleide Model Y ondersteunt, die in totaal 454.932 keer over de productielijn zijn gegaan. Indrukwekkende cijfers, waarmee de Model 3 ook het bestverkochte elektrische model ter wereld is.

Deze opmars qua cijfers zal zich echter moeten voortzetten als Tesla een langdurige financiële stabiliteit wil bereiken. Daarmee moet de productie nog omhoog, waardoor er veel afhangt van de Gigafactory in Berlijn voor het industriële en economische beleid van het merk. Tesla zal ook een tandje moeten bijsteken om de concurrentie af te houden, in de vorm van nieuwe spelers als Lucid en Rivian, maar ook de traditionele constructeurs die zich (noodgedwongen) storten op elektrische wagens en die het productieproces al decennia onder de knie hebben.

De productiekwaliteit moet dus omhoog, terwijl ook het gamma uitgebreid moet worden. Musk sprak al eerder over een compact model van minder dan 30.000 euro, maar ook de Cybertruck en nieuwe Roadster zouden binnenkort hun opwachting moeten malen. Maar vooral de Europese fabriek zal een belangrijk element worden om snel de vraag te kunnen beantwoorden naar emissieloze voertuigen door de milieurichtlijnen van de Europese Unie.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten