Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Ook Bugatti gaat voor een SUV…

Geschreven door Jean-François Christiaens op 14-09-2018

Bugatti-baas Stephan Winkelmann heeft zich van zijn minst discrete kant laten zien door te verklappen dat een tweede model in de Bugatti-catalogus wenselijk is. Hij denkt eerder aan een SUV dan aan een vierdeursberline…

 

Voormalig Lamborghini-baas Stephan Winkelmann nam een paar jaar geleden het roer over bij Audi Sport alvorens hij aan het hoofd kwam van het meest prestigieuze merk van de VW-groep: Bugatti. Sinds hij daar een paar maand geleden de leiding overnam, kwam Bugatti al op de proppen met een erg exclusieve afgeleide van zijn Chiron, de Divo. Maar dat is nog maar het begin. Bij de onthulling van deze Divo tijdens de elegantiewedstrijd van Pebble Beach verklapte Winkelmann aan onze collega’s van CarAdvice dat hij graag een tweede model in de Bugatti-catalogus zou zien: “Voor mij is het merk klaar voor meer dan één model”.

Maar in tegenstelling tot wat de conceptcar Galibier liet vermoeden, wordt dat tweede model geen limousine. Winkelmann zei onomwonden dat de smaak van het cliënteel is veranderd sinds die conceptcar is voorgesteld en dat er geen sprake van kan zijn dat Bugatti gaat investeren in een segment dat aan het krimpen is. Hij wil liever mikken op een sector die wereldwijd aan het groeien is in het domein van de superluxe. Mogen we met andere woorden een extreme SUV van Bugatti verwachten?

 

 

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten