Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Tesla Cybertruck komt niet voor 2023

Geschreven door Olivier Duquesne op 27-01-2022

Niet 2022, de productiestart van de Tesla Cybertruck wordt opgeschoven naar 2023. De reden? Twee keer raden...

Bij de voorstelling van zijn overigens uitstekende financiële resultaten voor 2021 waarschuwde Tesla zijn aandeelhouders reeds voor een verstoorde productie in 2022. Het tekort aan halfgeleiders zorgt voor bevoorradingsproblemen, waardoor de vooropgestelde deadlines niet gehaald worden. En dan verwijst de Amerikaanse constructeur van elektrische wagens in de eerste plaats naar de Tesla Cybertruck, die uitgesteld wordt tot 2023.

Nu weten Elon Musk en de zijnen nog steeds wat doen, want ook het ontwikkelingswerk aan de productieversie van de Tesla Semi gaat onverminderd voort. En ook het op vlak van de kunstmatige intellegentie hopen de ingenieurs gauw stappen te zetten, zodat ze nog in 2022 over een volledig autonoom rijdende auto kunnen beschikken. Verder werkt Tesla aan de Optimus, waarvan we voorlopig enkel weten dat het een robot is. Aan de Tesla Model 2 zou de Amerikaanse autobouwer nog niet begonnen zijn. 

UPDATE 31/01/2022
1 miljoen auto's per jaar

Hoewel de productie nog steeds te lijden heeft onder bevoorradingsproblemen, zou Tesla binnenkort de grens van één miljoen geproduceerde auto's per jaar moeten overschrijden. In 2021 produceerde de Amerikaanse constructeur 936.000 voertuigen, een stijging met 87% ten opzichte van 2020, ondanks de nu al nijpende tekorten voor veel onderdelen, vooral elektronische. Een probleem waarop Tesla anticipeert, dat van plan is zijn opmars voort te zetten.

"Ook in 2022 zal de toeleveringsketen in alle fabrieken de fundamentele rem op de productie zijn. Toch verwachten we in 2022 een aanzienlijke groei ten opzichte van 2021, ruim boven de 50% groei." (Elon Musk)

Die bewering mag dan aanmatigend lijken, ze houdt wel steek wanneer je bedenkt dat in 2022 de productie zal – of zou moeten – worden opgedreven in de twee nieuwe vestigingen van het merk, in Austin (Texas-V.S.) en Grünheide (Berlijn-Duitsland). Op volle capaciteit zal de Duitse vestiging tot 10.000 auto's per week kunnen produceren.

Geen compact model voor Europa

Als Tesla zich echter wil concentreren op de productie van de huidige modellen, de opstart van de twee nieuwe fabrieken en de voltooiing van de Cybertruck en Roadster voor verkoop na 2023, betekenen die plannen dat Tesla geen compact model voor de Europese markt (meer) voorbereidt. Het is dan ook onwaarschijnlijk dat er een Tesla Model 2 voor minder dan 30.000 euro naar onze markt zal komen.

 

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten