Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuwigheden / Zeekr komt in 2023 naar Europa

Verwachte lancering : 01-03-2023

Geschreven door Frédéric Kevers op 02-11-2022

Geely's ‘premium’ dochteronderneming wil haar eerste model, de elektrische cross-over Zeekr 001, in 2023 op de Europese markt brengen.

De Chinese groep, die zowel Volvo als Polestar bezit, maar ook Lynk & Co, zet zijn Europese expansie voort en zal naar verwachting in 2023 zijn elektrische ‘premiummerk’ Zeekr in Europa lanceren. Dat zou gebeuren met de 001, een elektrische cross-over met het uiterlijk van een shooting brake, die de ster van de markt, de Tesla Model Y, zal komen uitdagen.

LEES OOK Zeekr 001 is elektrische shooting brake van Geely

Van de eind 2021 in China gelanceerde Zeekr 001 zijn in de eerste negen maanden van het jaar bijna 40.000 exemplaren verkocht. Ter vergelijking: Tesla verkocht in dezelfde periode iets meer dan 219.000 Model Y's op de Chinese markt.  Dit betekent dat het machtsevenwicht nog niet in het voordeel van de Chinese constructeur is, zelfs niet in eigen land. De Zeekr 001 wordt er verkocht voor het equivalent van 41.000 dollar (41.450 euro op het moment van schrijven), tegenover 40.000 dollar (40.450 euro) voor de Tesla Model Y, die onlangs een prijsverlaging kreeg.

LEES OOK Zeekr 009 is elektrische monovolume met enorm rijbereik

Voor Geely-CEO An Conghui is de bestaansreden van Zeekr het aanspreken van een jonger en kapitaalkrachtig wereldwijd publiek. Daarom werd de Zeekr 001 van bij het begin ontworpen met zowel Europese als Amerikaanse vereisten en normen in gedachten.

Bron: Reuters

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten