Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / E-Car 333 op het salon van Brussel 2017

Verwachte lancering : 13-01-2017

Geschreven door Olivier Duquesne op 23-12-2016

De E-Car 333, de elektrische stadsauto die bedacht werd door de Belg Xavier Van der Stappen, is bijna klaar om gelanceerd te worden. Hij zal in wereldpremière voorgesteld worden op het salon van Brussel, in januari.

Na de conceptcar van 2015 zal de E-Car 333 terugkeren naar het salon van Brussel als productieauto. De lancering van de elektrische driewieler vangt namelijk aan vanaf de opening van het salon van Brussel, dat van 14 tot 22 januari loopt. De stadsauto werd ontworpen om zijn ecologische voetdruk tot een minimum te herleiden. Zo werd zijn koetswerk gemaakt van gelaagd linnen. Een plaatselijke assemblage zorgt er bovendien ook voor dat de productieketen zo kort mogelijk gehouden wordt.

Varianten

De E-Car 333 zal beschikbaar zijn in verschillende versies: stadsauto met drie of vier zitplaatsen, als recreatieve tweezitter of als bestelwagen. Alle varianten maken gebruik van hetzelfde chassis, net als van dezelfde aandrijfgehelen met 20 of 34 pk. Zijn rijbereik schommelt van 150 tot 300 kilometer, afhankelijk van de versie. Snelladen duurt minstens 1 uur, opladen aan een klassiek stopcontact kan in 3 uur. De basisprijs zal zo'n 20.000 euro bedragen. Het project dat op het punt staat werkelijkheid te worden ontvangt de steun van het DGO6-fonds, van het Waalse Gewest, van de incubator WSL, van Innovatech en van het Von Karmen Institute.

 

Ontdek waar dit merk zich op het salon bevindt dankzij ons interactieve plan

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten