Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / BMW 3.0 CSL Hommage R: de Batmobile herleeft in Brussel

Geschreven door Olivier Duquesne op 12-01-2017

In 1975 kregen de BMW 3.0 CSL’s die in het IMSA raceten de bijnaam Batmobile. De conceptcar 3.0 CSL Hommage R dompelt ons weer onder in dat verleden met een herinterpretatie in dezelfde kleuren als het origineel.

De BMW 3.0 CSL Hommage R is gewoon een exemplaar van de 3.0 CSL Hommage die in racekleuren is uitgevoerd. Hij werd voorgesteld op de elegantiewedstrijd van Pebble Beach in 2015. De bezoekers van de tentoonstelling 100 Years in de Brusselse Brand Store konden hem al in avant-première ontdekken, voor het publiek van het autosalon van Brussel. De conceptcar komt zelden uit zijn museum en is voor het eerst op een autosalon te zien, dus deze gelegenheid mag je niet missen. Temeer omdat het prototype bijna even spectaculair is als het origineel.

Op het vizier

De gestroomlijnde spieren van de auto zijn minder groot op de concept van 2015 dan op het origineel uit 1975. De luchtstroom wordt via andere wegen langs het koetswerk geleid, waarvan we vermoeden dat ze minstens even efficiënt zijn. De BMW 3.0 CSL Hommage R maakt ruimschoots gebruik van koolstofvezel. Aan boord krijgt de coureur informatie zoals het motortoerental of de snelheid recht op het vizier van zijn helm geprojecteerd.

 

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten