Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / Opel op het salon van Brussel 2017

Geschreven door David Leclercq op 23-12-2016

Op de stand van Opel draait het om elektriciteit – met de Belgische première van de Ampera-e – maar eveneens om autosport, want ook de GT Concept en een Astra TCR zullen er tentoongesteld staan.

AMPERA-E

Het Belgische publiek kan op de Heizel voor het eerst komen kennismaken met de Ampera-e. Hoewel hij (voor een deel) de naam van wijlen de Ampera overneemt, wordt deze nieuwkomer zuiver door een elektromotor aangedreven en niet meer door een hybride aandrijfgeheel. Om komaf te maken met de befaamde range anxiety is deze stadsauto uitgerust met een batterijpakket dat hem volgens de NEDC-cyclus een geschat rijbereik van 500 kilometer oplevert. Bovendien geeft zijn elektromotor, die 150 kilowatt (204 pk) en 340 Nm ontwikkelt, hem prestaties die van een sportieveling waardig. Doordat de batterijen zijn opgesteld in een vloer met sandwichstructuur, kan de Ampera-e makkelijk plaats bieden aan vijf inzittenden, maar een dergelijke opstelling verlaagt ook het zwaartepunt, wat de veiligheid én de levendigheid ten goede komt.

MOKKA X

In de loop van vorig jaar kreeg de Mokka een X achter zijn naam. Naast nieuwe koplampen kreeg de voorpartij ook een nieuw radiatorrooster. Binnenin kreeg het dashboard een aangenamere look, met minder knoppen en een verbeterde kwaliteitsindruk. Nieuw onder de motorkap is de 1.4-turbo met directe injectie uit de Astra, die goed is voor 152 pk, maar enkel verkrijgbaar is in combinatie met een automaat en vierwielaandrijving.

GT CONCEPT

 

Ontdek ook

KARL ROCKS | De kleine stadsauto krijgt een stoere look voor het salon. In Rocks-livrei wordt de Karl net als de gelijknamige Adam gekenmerkt door plastic wielkastranden en tweekleurige velgen die hem een SUV-achtige look moeten geven.

ASTRA | De vorig jaar gelanceerde volledig nieuwe Astra verloor dankzij zijn nieuwe platform zo’n 200 kilo. Zijn aangename weggedrag, zijn verbeterde binnenruimte en zijn uitgebreide optiemogelijkheden hebben hem het statuut van Europese Auto van het Jaar 2016 opgeleverd.

COMBO | In feite is de Combo een lichtjes gerestylede Fiat Doblo met Opel-logo’s. Hij bestaat in twee versies.  Enerzijds is er de Combi, die verkrijgbaar is met een 1.3-diesel van 95 pk, een 1.6 CDTi van 105 en 120 pk, een 1.4 benzine van 95 pk en een 1.4 turbo van 120pk. Anderzijds is er de luxueuzere Tour, die te krijgen is met de 1.6 CDTI, de 1.4 turbo en de 1.4 CNG.  Beide uitvoeringen zijn beschikbaar met een korte of lange wielbasis. Bij de Combi heb je ook de keuze tussen een standaard dak of een verhoogd dak.

INSIGNIA | In de loop van 2017 wordt de Insignia afgelost. Wellicht zijn er dus interessante deals te rapen voor wagens uit voorraad…

ZAFIRA | De Zafira liet het achtervoegsel Tourer vallen bij zijn midlifefacelift in 2016. Uiterlijk valt vooral het nieuwe radiatorrooster op, binnenin werd het dashboard volledig hertekend, met voortaan een lager opgesteld centraal scherm met minder knoppen errond.

 

Ontdek waar dit merk zich op het salon bevindt dankzij ons interactieve plan

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten