Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / Volvo op het salon van Brussel 2017

Geschreven door David Leclercq op 23-12-2016

Volvo maakt een stevige comeback, zowel in het segment van de SUV’s als in dat van de grote breaks en berlines, dat alles met de typische Zweedse flair.

S90/V90

De S80 en V70 hebben zich nooit echt kunnen doen gelden in de categorie van de reisberlines en -breaks. Ze zijn altijd al tweede keuze geweest, een beetje apart. Volvo hoopt daar verandering in te brengen met zijn nieuwe S90 en de breakafgeleide V90. De S90 staat op het modulaire platform SPA dat werd geïntroduceerd door de XC90 en is 11 centimeter langer dan zijn voorganger. Het grootste deel daarvan zit hem in de wielbasis, die met 10,6 centimeter toenam. Dat is goed nieuws voor de inzittenden. De V90 laat de schoendoosvorm varen, wat minder goed nieuws is voor het laadvolume, maar wat wel een uitgesproken sportieve lijn oplevert. Onder de motorkap zijn net als bij de XC90 enkel tweeliter-viercilinders te vinden. De benzineversies T5 en T6 zijn respectievelijk goed voor 256 en 320 pk en worden gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Aan dieselzijde gaan de vermogens van 150 pk (D3) over 190 pk (D4) tot 235 pk (D5). In tegenstelling tot de Duitse rivalen verkiezen de S90 en V90 een standingvol comfort boven sportiviteit.

XC90

Terwijl de eerste generatie twaalf jaar lang in productie is geweest, symboliseert de tweede generatie van de XC90 de revolutie van het merk en de toetreding van de Zweden tot een nieuw tijdperk. Op zijn nieuwe, modulaire platform doet de XC90 een nieuwe wind door het SUV-segment waaien door een grote, ruime en comfortabele auto te bieden die wordt aangedreven door een ‘kleine’ tweeliter-viercilinder die op benzine tot 320 pk kan leveren en als diesel tot 235 pk. Daarnaast is ook een plug-inhybrideversie van 407 pk beschikbaar.

Ontdek ook

V40 | De compacte middenklasser van het merk onderging recent een facelift die hem nieuwe technologieën in het interieur opleverde, evenals nieuwe T-vormige leddagrijlichten waarmee zijn lichtsignatuur aansluit bij die van de XC90.

XC 60 | De op het onderstel van de S60/V60 gebaseerde XC60 was lang de favoriete SUV van de Belgen. Hij onderscheidt zich met een riante binnenruimte en zijn afwerkings- en assemblagekwaliteit. In 2014 werd hij bijgespijkerd en kreeg hij nieuwe motorversies en een nieuwe automaat.

V90 CROSS COUNTRY | De V90 Cross Country, een verhoogde versie met een stoere look, neemt de motoren en de vierwielaandrijving van de grote break over. Hij zal niet op de stand van het salon staan, maar wordt tentoongesteld in de ontvangsthal van Volvo Car Belux. Voor geïnteresseerden is er een pendeldienst voorzien van en naar de Heizel.

 

Ontdek waar dit merk zich op het salon bevindt dankzij ons interactieve plan

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten