Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / ZENOS op het salon van Brussel 2017

Geschreven door David Leclercq op 23-12-2016

Zenos is een jong Brits merk dat kleine, ultralichte bommetjes bouwt met de prestaties van een supersportieveling.

E10

De E10 is klein en licht en wordt gebouwd met de filosofie dat alleen het essentiële noodzakelijk is. Hij is de eerste auto van het jonge Britse merk Zenos. De E10 is een creatie van drie oudgedienden van bij Lotus en Caterham en deelt een zekere filosofie met de modellen van de merken. Auto’s dus die een bescheiden vermogen combineren met een beperkt gewicht om te komen tot prestaties van een supersportwagen. De E10 staat op een chassis van aluminium met daarop een cockpit van gerecycleerd koolstofvezel en koetswerkelementen van plastic. En dat alles om het gewicht van deze bolide te beperken tot slechts 725 kilo. Naast twee stoelen, een voorruit en buitenspiegels hoef je in de E10 dan ook op weinig te rekenen – zelfs niet op deuren of zijruiten. Centraal achterin ligt een atmosferische viercilinder van Ford-origine die 200 pk ontwikkelt en de kleine E10 in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/h kan katapulteren.

Ontdek ook

E10 S | De E10 S is het tweede vermogensniveau, waarbij de tweeliter uit de E10 tout court een turbo krijgt en zo 50 pk wint en 400 Nm ontwikkelt. Dankzij dit extra punch heeft hij maar 4,0 seconden nodig om op te trekken van 0 tot 100 km/h.

E10 R | De R is de meest hardcore versie van het gamma. De motor is hier vervangen door een EcoBoost van 2,3 liter die nog altijd van bij Ford komt. Hij ontwikkelt 350 pk en 475 Nm. Daarmee zit dit bommetje vanuit stilstand in 3,0 seconden aan 100 km/h.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten