Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Reportage / Youngtimers Rally 2016: uitstekende editie

Geschreven door David Leclercq op 02-06-2016

Afgelopen zondag vond van de Youngtimers Rally plaats, het jaarlijkse evenement van AutoGids. Op het programma: mooie auto's en een goeie sfeer.

Op zondag 29 mei werd de derde editie van de Youngtimers Rally gehouden, een bijeenkomst die georganiseerd wordt door AutoGids/Moniteur Automobile en AutoWereld rond voertuigen die nog niet tot de oldtimers gerekend worden, maar waarnaar wel al met enige nostalgie teruggekeken wordt.

225 auto's

Het slechte weer kon de vastberadenheid van de 225 deelnemende teams alvast niet deren. Die kwamen voor het vertrek samen in het evenementencentrum La Courte au Bois in Manage, net boven La Louvière. Na een korte briefing en een ontbijt werden de motoren gestart en werd er vertrokken om via tal van achterafweggetjes, na zo'n 127 kilometer, een tussenstop te maken in de tuin van het prestigieuze kasteel van Freÿr, nabij Dinant. Een idyllisch decor langs de Maas voor de deelnemers aan deze rally, waaronder een Porsche 914, meerdere Porsches 911, verschillende generaties BMW's M3, maar ook een Mitsubishi Starion, een authentieke Audi RS2 en een in rallylivrei uitgeruste Mitsubishi Lancer Evo 2. Maar ook auto’s als een Opel Corsa GSi uit 1987, een Lancia Delta HF Integrale uit 1989, een Porsche 928 S2, een Audi Coupé Quattro, een Fiat X1/9 en een Alfa Romeo SZ waren van de partij.

Apotheose in Saint-Hubert

Na de korte pauze in Freÿr nam het roadbook ons mee langs prachtige Ardense dalen, heuvels, bossen, velden en dorpjes, om te eindigen op het plein voor de basiliek van Saint-Hubert, een middeleeuwse site waarvan de overblijfselen teruggaan tot de 10e eeuw. De perfecte gelegenheid voor onze deelnemers om hun trots op wielen te tonen aan de toeschouwers die massaal aanwezig waren, en hen hun verhaal te vertellen. Daarna kon iedereen genieten van een welverdiende barbecue – na een rit van in totaal 240 kilometer tussen Henegouwen en Luxemburg. En als kers op de taart kwam in Saint-Hubert zelfs de zon vanachter de wolken piepen. Uit het succes van deze editie blijkt nog maar eens dat youngtimers aan interesse blijven winnen en op steeds meer sympathie kunnen rekenen.

Afspraak dus volgend jaar voor een vierde Youngtimers Rally.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten