Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Parijs 2016 / Toekomstige Hyundai i20 WRC: als prototype in Parijs

Geschreven door Olivier Duquesne op 29-09-2016

Hyundai heeft in Parijs het prototype van de i20 voorgesteld dat in 2017 zal deelnemen aan het WRC-rallykampioenschap. De driedeurs werd aangepast aan het nieuwe reglement dat meer ruimte laat aan aerodynamische verbeteringen.

Tijdens het volgend seizoen van het WRC zou Thierry Neuville achter het stuur van deze i20 WRC kunnen zitten. De Belgische piloot, die Hyundai graag zou houden, zal dan proberen wedstrijden of de titel te winnen met een driedeurs die erg veel wegheeft van het prototype dat op het salon van Parijs werd voorgesteld. Deze nieuwe i20 WRC voldoet aan de nieuwe regelgeving die grotere, bredere en krachtigere wagens toelaat.

Spectaculairder

De definitieve specificaties zijn nog niet gekend, maar de Koreaan zou de toegelaten 380 pk halen. De teams mogen ook de downforce vergroten, hem een nieuwe aerodynamische uitvoering geven dankzij een grotere achtervleugel en opnieuw gebruikmaken van een elektronisch actief centraal differentieel. De wagens zouden ook 25 kilo lichter mogen zijn.

Sinds april

De tests zijn al gestart in april. De wagen zal nog worden verfijnd en zal trouwens nog een fase van intensieve tests doorlopen om tegen het begin van het seizoen 2017, in januari in Monte Carlo, klaar te zijn. De definitieve bolide zal in december onthuld worden.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten