Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Tuning / ABT RS6 Legacy Edition maakt deze Audi Avant nog dikker

Geschreven door Yeelen Möller op 08-05-2023

In 2021 was er al de strikt gelimiteerde ABT RS6 Johann Abt Signature Edition. Deze Legacy Edition komt daarbij dicht in de buurt, maar krijgt een grotere oplage en wordt vermoedelijk iets goedkoper. Nu ja, goedkoper...

We denken dat ABT Sportsline zelf verbaasd was over het gemak waarmee het tuningbedrijf in 2021 de tot 64 exemplaren gelimiteerde RS6 Johann Abt Signature Edition wist te verkopen, ondanks de meerprijs van meer dan 100.000 euro ten opzichte van een gewone Audi RS6.

Daarom is er nu de ABT RS6 Legacy Edition, die een oplage van 200 exemplaren krijgt en iets minder vermogen uit zijn V8 haalt: 760 pk en 980 Nm om precies te zijn.

Meer power, meer data

Dat vermogen wordt behaald dankzij nieuwe turbo's, een meer capabele intercooler en extra koelsleuvel in de grille en op de motorkap om de 4.0 TFSI van meer frisse lucht te voorzien en de hete lucht gemakkelijker weg te krijgen. Een chiptuning stelt dan de motor opnieuw af om het extra vermogen te leveren.

De telemetrie kan je trouwens ook op het centrale display toveren via de myABT-app, die compatibel is met Apple CarPlay. Daarmee kan je ook de motor wat zachter afstellen, bijvoorbeeld als je wat minder goede benzine hebt moeten tanken.

Prijskaartje?

Andere aanpassingen aan de ABT RS6 Legacy Edition zijn een bodykit uit carbon met een spoilerlip vooraan, zijschorten, een dikkere diffusor en een dakspoiler. Aan boord krijgt de RS6 Dinamica op het dashboard en de schakelflippers, het stuurwiel is dan weer bekleed met Alcantara.

Het koetswerk wordt verlaagd dankzij een schroefset en dikkere stabilisatorstangen, de velgen zijn 22 duim groot en er is ook een sportuitlaat met 4 dikke pijpen voor de nodige sound. Een prijs geeft ABT niet mee, maar goedkoop zal het niet zijn...

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten