Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Tuning / De 7 zotste creaties van de SEMA Show 2021

Geschreven door Klaas Janssens op 05-11-2021

De in het Amerikaanse Las Vegas georganiseerde SEMA Show is het Walhalla voor de liefhebbers van flink verbouwde auto's. AutoGids selecteert zijn 7 favoriete creaties van 2021.

Hoewel de gevolgen van de coronacrisis zich ook in de Verenigde Staten nog steeds laten voelen, vormt het Convention Center in Las Vegas opnieuw het toneel voor de SEMA Show (Special Equipment Market Association). De veredelde tuningbeurs bundelt het beste van de Amerikaanse tuningscene, want hier kunnen de banden niet breed, de spoilers niet talrijk, de motoren niet krachtig en de laktinten niet blinkend genoeg zijn. AutoGids bekeek de creaties van de constructeurs en selecteerde de zeven leukste projecten van SEMA 2021.

1. Toyota Tacozilla

Best of SEMA 2021

De Toyota Tacozilla is een retromoderne interpretatie van de Chinook-campervans die furore maakten in de jaren zeventig. De opbouwmodule combineert comfortabele slaapplaatsen met met een goed uitgeruste keuken en een volledige badkamer (inclusief douche en met warm water). Er is een doorgang gemaakt die de cockpit van de pick-up verbindt met de kampeermodule.

En het avontuur heeft geen grenzen, want de Tacozilla bouwt op de fundamenten van de Toyota Tacoma met verhoogde en versterkte TRD-ophanging. Deze creatie is slechts een van de vele zogeheten Overland-projecten op de 2021 SEMA Show.

2. Chevrolet Beast Concept

Best of SEMA 2021

De Chevrolet Beast bouwt op een ingekort Silverado-platform en krijgt een Spartaans koetswerkontwerp dat het midden houdt tussen een militair voertuig en een voor de Dakar-monsterrally ontwikkelde woestijnbuggy. De ophanging werd volledig herwerkt in functie van de off-roadmogelijkheden, wat resulteert in een wielvlucht van meer dan 30 en bijna 40 centimeter (voor- en achteraan). De Chevrolet Beast staat op 20-duimsvelgen met terreinbanden van 37 inch.

De Chevrolet Beast debuteert op de 2021 SEMA Show met het bekende LT4-blok als het hart van het aandrijgeheel, een 6,2 liter-V8 waarop een supercharger gevezen werd. Het vermogen van 650 pk wordt via een automatische tienversnellingsbak (met terreinreductie) op alle vier de wielen gezet.

3. Ford F-100 Eluminator Concept

Best of SEMA 2021

De 2021 SEMA Show toont een heleboel tuningprojecten op basis van de elektrische Ford Mustang Mach-E, maar echt overtuigen konden ze niet. Zelfs de door Shelby voorgestelde, door de legendarische GT500 geïnspireerde Mach-E oogde wat geforceerd. Wat overigens niet wil zeggen dat de Amerikaanse hot-rodwereld geen interesse heeft in elektrische voertuigen.

Met de Ford F-100 Eluminator wil de Amerikaanse constructeur zijn elektrische Crate-motor onder de aandacht brengen, een in een kratje geleverd aandrijfgeheel dat je in principe in elke auto kan leggen. De elektroconversie past deze 285 pk en 430 Nm sterke pick-up alvast als gegoten.

4. Urban Assault Polaris Slingshot by Gas Monkey Garage

Best of SEMA 2021

Met de Polaris Slingsho moesten de door Richard Rawlings geleide jongens van Gas Monkey Garage, gekend van de televisiereeks 'Fast 'n Loud',  uit hun comfortzone komen. En dat zie je een beetje aan het enigszins bevreemdende resultaat, want de Urban Assault gedoopte driewieler oogt helemaal anders dan de klassieke hotrods die we van Gas Monkey gewoon zijn. Maar daar ligt ook de aantrekkingskracht.

5. Dodge Challenger Holy Guacamole

Best of SEMA 2021

Gelukkig zijn er nog muscle cars volgens het klassieke recept, zoals deze Dodge Challenger met de beste naam van de 2021 SEMA Show: Holy Guacamole. Geen elektrisch aandrijfgeheel, maar een dikke V8 met veel te veel vermogen voor die arme achterbanden. Het gaat om een speciaal aangeklede, met avocadogroene tinten gezegende variant van de in een gelimiteerde oplage gebouwde Dodge Challenger R/T Scat Pack Widebody 50th Anniversary die de Amerikaanse constructeur vorig jaar introduceerde.

6. Ford Bronco by Tucci Hot Rods

Best of SEMA 2021

Het was te denken dat de nieuwe Ford Bronco een van de grote sterren van de 2021 SEMA Show zou worden. En het aanbod stelde niet teleur, de ene al wat gekker dan de andere. Onze favoriet is de machine van Tucci Hot Rods, die het off-roadrubber van de Ford Bronco ruilt voor een setje op sneeuw beluste rupsbanden. Het snowboard op het dak zegt genoeg.

7. Chevrolet Silverado 'Smokey and The Bandit' Tribute Truck

Best of SEMA 2021

'Smokey and The Bandit' is een langspeelfilm uit 1977, waarin Burt Reynolds de hoofdrol vertolkt. Al is de echte ster een zwarte gespoten, met gouden designdetails overladen Pontiac Firebird Trans Am, een wagen die de Amerikaanse tuningwereld al meer dan 40 jaar inspireert tot de zotste creaties. 

Op de 2021 SEMA Show is het bandenfabricant Toyo Tires die met een op de Chevrolet Silverado gebaseerde Tribute Truck op de proppen komt. De veranderingen gaan verder dan de zwarte lak en de gouden Firebird op de motorkap, de bodykit voegt bredere wielkasten toe en de sportophanging legt de pick-uptruck een stuk lager. Onder de motorkap ligt een 5,3 liter-V8, die dankzij de hulp van een compressor opgevoerd wordt tot 700 pk.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten