Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Tuning / Brabus: tuning voor de Mercedes E-Klasse

Geschreven door Olivier Duquesne op 18-01-2017

Officieel Mercedes-tuner Brabus heeft zijn programma onthuld voor de nieuwe E-Klasse. Het voert de motoren op, geeft de auto een koetswerkkit en sleutelt aan de mechaniek.

Wanneer Brabus zich over een Mercedes buigt, verandert die sowieso van karakter. Het team uit Bottrop heeft aan de nieuwe E-Klasse gewerkt. De berline oogt sportiever dankzij een diffuser achteraan, vier uitlaatmonden, een kofferspoiler, een spoilerlip onderaan de neus en luchtinlaten met Brabus-signatuur. Met de luchtvering Air Body Control wordt de E-Klasse 30 millimeter lager gelegd en zijn de veren stugger. De stroomlijnkit is afgestemd op de nieuwe velgen van 18 en 21 duim. Die kunnen worden geschoeid met hogeprestatiebanden van Continental, Pirelli of Yokohama.

Motoren

Uiteraard konden de mensen van Brabus de motoren niet ongemoeid laten met hun PowerXtra-oplossingen. De viercilinderdiesel van de E220d gaat van 194 naar 222 pk, terwijl de 3.0-V6-diesel van de E350d 51 pk wint en van 258 naar 309 pk gaat. Daarmee legt hij de sprint van 0 naar 100 km/h af in 5,7 seconden in plaats van 5,9. Zelfs de basismotor van de E200 heeft recht op een extra zetje. De viercilinder gaat van 184 naar 225 pk (en 330 Nm). De tuningkits zijn verkrijgbaar op alle uitrustingsniveaus, dus ook de AMG Line.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten