Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Tuning / Manhart SL 700 R is tot 10 exemplaren beperkte superroadster

Geschreven door Yeelen Möller op 03-07-2023

De Duitse tuner Manhart heeft de Mercedes-AMG SL 63 aangepakt, met als resultaat een meer dan 700 pk sterke roadster met een zeer beperkte oplage. En je geraakt er nog mee door de keuring!

De nieuwste generatie SL is sowieso al een stukje sportiever dan voordien, aangezien de ontwikkeling deze keer volledig door AMG werd uitgevoerd, maar het kan altijd beter. Manhart, de tuningfirma uit Wuppertal, laat zien wat er allemaal mogelijk is en voorziet de 4 liter biturbo-V8 van de AMG SL 63 van een betere intercooler, luchtfilter en een extra chiptuning voor een totaal van 707 pk en 935 Nm - een winst van 122 pk en 135 Nm!

Door de keuring... of niet

Maar het beste nieuws is misschien wel dat deze aanpassingen TÜV-goedgekeurd zijn en dus ook straatlegaal zijn voor de rest van Europa, wat betekent dat je met deze tuning gewoon door de keuring geraakt. Ben je van het risiconemende type, dan kan je ook nog downpipes zonder partikelfilter en sportkatalysatoren laten installeren door Manhart, die door de extra uitstoot echter geen goedkeuring hebben voor straatgebruik.

Upgrades naar wens

Ook de 9-trapsautomaat kreeg een upgrade voor snellere schakelmomenten. De verdere aanpassingen zijn vrij subtiel, met vooral de zwart-met-gouden kleurstelling die typisch is voor de tuningfirma. De monoblockvelgen meten 22 inch en aan de ophanging of de remmen is niet geraakt, maar je kan wel zelf voor upgrades kiezen die Manhart met plezier voor je installeert. Hetzelfde geldt trouwens voor het interieur. De prijs is op aanvraag, Manhart beperkt de oplage van de SL 700 R wel tot slechts 10 exemplaren.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten