Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Expo Bond in Motion toont verzameling echte 007-voertuigen

Geschreven door Olivier Duquesne op 17-10-2022

De voertuigen van geheimagent 007 staan centraal bij 'Bond in Motion', een tentoonstelling in Paleis 1 van de Brussels Expo die loopt van 9 december 2022 tot 14 mei 2023. En dus ook tijdens het Autosalon van Brussel even verderop.

De beroemdste Britse filmspion onthult zijn gadgets en voertuigen in een unieke tentoonstelling in de Brussel Expo. Paleis 1 van de Heizel zal zes maanden lang, van begin december 2022 tot half mei 2023, onderdak bieden aan James Bond-auto's, motoren, helikopters, gyrocopters, vliegtuigen, metro's en Aston Martins.

Brussel is de eerste stad buiten het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten die een dergelijke collectie samenstelt om de 60e verjaardag van 007 te vieren. Alle stukken hebben een stempel van Eon, de productiemaatschappij. Dit zijn dus de echte voertuigen die in een van de 25 films van de beroemde franchise voorkomen.

25% korting met ticket Autosalon

En dat is fijn voor de bezoekers van de Brussels Motor Show, die loopt van vrijdag 13 tot en met zondag 22 januari 2023. Zeker nu er geen Expo Dream Cars georganiseerd wordt tijdens het Autosalon. Opgepast:  'Bond in Motion' wordt niet georganiseerd door Febiac, je zal dus een apart ticket moeten kopen. De ticketprijzen beginnen bij 17 euro, maar je krijgt 25% euro korting als je een ticket voor het Autosalon van Brussel hebt!

Voor wie de Brussels Motor Show bezoekt, kan het wat zoeken zijn om van de paleizen die voorbehouden zijn voor het Autosalon naar de Expo van James Bond te geraken, die georganiseerd wordt in paleis 1 van de Heizel. Onderstaand plannetje brengt duidelijkheid. Je kan dus best langs de Astrid Hall gaan.

Bond in Motion - plannetje

Brits tintje

De Britse ambassadeur in België, Zijne Excellentie Martin Shearman, opende met trots de persconferentie over de tentoonstelling ‘Bond in Motion’, die, in zijn woorden, "de winter voor ons allen zal opfleuren" in een donkere tijd die "ontspanning en vermaak" behoeft. De Britse spirit zal tot uiting komen in de 007-sfeer, maar ook in een centrale bar in de beurshal. Onder de 50 voertuigen bevinden zich niet alleen auto's, maar ook originele voorwerpen die in de films worden gebruikt en trucjes, vooral met maquettes.

De tentoonstelling, die ongeveer anderhalf uur duurt om te bezoeken, is verdeeld in vier zones, die de vier elementen vertegenwoordigen: lucht, water, aarde en vuur. Dat laatste gaat dan om machines die zijn ‘ontploft’, of op zijn minst misbruikt, waaronder de beroemde metro van Skyfall.

Onder de voertuigen die in Paleis 1 van Brussels Expo worden tentoongesteld, bevinden zich een helikopter uit Spectre, een door Q aangepaste Aston Martin DBS uit 1964 en de DBS Superleggera uit No Time To Die. Aston Martin is trouwens partner van de tentoonstelling. Er is dan ook een speciale ruimte voor het merk, met zijn modellen en (waarschijnlijk) een DB5 Goldfinger, een replica van het model dat in de film werd gebruikt.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten