Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Dacia Jogger vs. Ford Tourneo Courier: welke kiezen?

Geschreven door Laurent Blairon op

Terwijl de fleetmarkt om almaar luxueuzere premiummodellen schreeuwt, zoeken gezinnen die hun auto volledig uit eigen zak moeten betalen, het doorgaans net in eenvoud en rationele argumenten: veel ruimte, iets van comfort én een nog redelijke prijs. Een bestek waaraan zowel de Dacia Jogger als de nieuwe Ford Tourneo Courier perfect voldoen.

Het is een bijna universele wet: hoe groter de auto, hoe duurder hij is. Nu zijn er altijd uitzonderingen op de regel. Neem nu de zogenoemde ludospaces: afgeleides van bestelwagens die een maximum aan ruimte bieden voor een scherpe prijs. Of het merk Dacia in zijn geheel, dat haast synoniem staat voor rede­lijkheid. Kiezen voor een van die twee rationele alternatieven betekent overigens niet dat je zware toegevingen hoeft te doen: een automaat, een elektronische klimaatregeling of een online verbonden infotainmentsysteem met alles wat je nodig hebt in deze moderne tijden, het is allemaal mogelijk. 

Akkoord, de tijd dat je zo’n ‘bestelbreak’ of een Dacia Logan MCV voor 12.000 euro op je oprit parkeerde, is voorgoed voorbij. Maar vergeleken met de rest van de markt – en rekening houdend met de strengere eisen die tegenwoordig aan nieuwe auto’s worden gesteld – blijft dit soort auto’s toch interessant geprijsd, waarbij je voor ongeveer 30.000 euro een volwaardige topversie hebt. Zo’n twee modellen staan hier tegenover elkaar: de nieuwe Ford Tourneo Courier, in zijn Active-uitvoering en met gerobotiseerde zevenbak, en de razend populaire Dacia Jogger, in zijn (zelfopladende) Hybrid-variant.

Foto’s: Jonathan Godin

In dit artikel : Dacia, Dacia Jogger , Ford, Ford Tourneo

Redactiesecretaris/eindredacteur/testrijder AutoGids

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker