Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Polestar ontwerpt verbeterde vierwielaandrijving voor Volvo

Geschreven door David Leclercq op 17-08-2018

Polestar, de sportieve dochterafdeling van Volvo, heeft de vierwielaandrijvingssystemen van de constructeur onder handen genomen. De kern van de verbeteringen zit hem in een performance-gerichte elektronische sturing.

We wisten al langer dat het de bedoeling was dat Polestar snel zou bijdragen aan de ontwikkeling van Volvo. Het moet niet alleen helpen in de autosport of met aparte productiemodellen zoals de Polestar 1 en 2, want het gaat ook modellen van Volvo zelf verbeteren, vooral dan op technisch vlak.

Nieuwe sturing

Zo wil Volvo de ervaring van de ingenieurs van Polestar inschakelen om bepaalde functies van zijn modellen te verbeteren. Je zou dan in de eerste plaats denken aan de elektronische breinen van motoren en automatische versnellingsbakken, maar ook die van de vierwielaandrijving wordt aangepakt. Polestar heeft namelijk net een nieuwe software ontwikkeld voor de aansturing van de AWD-overbrenging in alle modellen op het CMA- of SPA-platform. Vanaf nu (augustus 2018) helpt deze nieuwe sturing niet alleen om de vierwielaandrijving snellere reacties te geven, maar het maakt de auto’s ook meer dynamisch via een andere koppelverdeling, waarbij ongetwijfeld meer naar de achterwielen wordt gestuurd. Let wel: de Polestar-aanpassingen worden enkel actief in de Dynamic-modus of wanneer de trekkrachtcontrole is uitgeschakeld.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten