Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Vernieuwde Hyundai Ioniq 5 rijdt verder, oogt sportiever

Geschreven door Klaas Janssens op 04-03-2024

De Hyundai Ioniq 5 krijgt een opfrisbeurt die de elektrische auto een aangescherpt koetswerkontwerp en een grotere batterij oplevert.

Voor een echte facelift zijn de modificaties te gering, toch verandert er het een en het ander aan de Hyundai Ioniq 5. De Zuid-Koreaanse constructeur heeft het over "productverbeteringen, innovatieve functies en designupgrades" voor de elektrische SUV. De vernieuwe Hyundai Ioniq 5 wordt in de zomer van 2024 op de Belgische markt verwacht.

Productverbeteringen

  • De Hyundai Ioniq 5 krijgt een betere batterij, met een capaciteit die toeneemt van 77,4 naar 84 kWh. De WLTP-homologatie is nog niet rond, maar verwacht een groter rijbereik.
  • Het onderstel en de basisstructuur van de Hyundai Ioniq 5 werden herbekeken, wat moet resulteren in een dynamischer weggedrag én een hoger comfortniveau - met speciale aandacht voor de geluidsisolatie.
  • Door bepaalde bedieningsorganen te verplaatsen, wil Hyundai de ergonomie van de Ioniq 5 verbeteren. Zo is er spake van een fysieke knop voor de meestgebruikte functies en van een nieuw oplaadstation voor smartphones.

2024 Hyundai Ioniq 5

Innovatieve functies

  • De Hyundai Ioniq 5 komt met de nieuwe ccNC-interface, kort voor "connected car Navigation Cockpit"
  • Er is sprake van nieuwe veiligheids- en comfortfeatures, waaronder HOD (Hans-on Detection), RSPA2 (Remote Smart Parking Assit 2.0) en PC1-F/S/R (Forward/Side/Reverse Parking Collision-Avoidance Assist.
  • Ook nieuw zijn functies zoals het Intelligent Front-Lighting System (IFS), Digital Key 2, Built-In Cam 2 en de opklapbare zetels op de tweede zitrij.

2024 Hyundai Ioniq 5

Designupgrades

  • De hertekende bumpers voor- en achteraan zorgen ervoor dat de lengte van de Hyundai Ioniq 5 met twee centimeter toeneemt (naar 4.655 mm). De hoogte en de breedte blijven identiek.
  • Om de aerodynamica te optimaliseren, krijgt de vernieuwde Hyundai Ioniq 5 nieuwe aerovelgen en een langere achterspoiler - inclusief achterruitenwisser. Ook digitale cameraspiegels behoren tot de mogelijkheden.
  • De Hyundai Ioniq zal ook te bestellen zijn als sportieve N Line, met een design dat aansluiting zoekt bij dat van de Ioniq 5 N.

2024 Hyundai Ioniq 5

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten