Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / Pure Impulse Edition is BMW Z4 M40i met achterwielaandrijving en handbak

Geschreven door Klaas Janssens op 01-02-2024

Zoals eerder aangekondigd krijgt de BMW Z4 M40i een speciale "Freude am Fahren"-versie met handgeschakelde versnellingsbak en achterwielaandrijving: de Pure Impulse Edition.

Op zoek naar extra Freude am Fahren heeft BMW een speciale versie van de Z4 Roadster ontwikkeld. De Pure Impulse Edition baseert zich op de M40i, maar houdt het bij enkel achterwielaandrijving. De nauw met de Toyota GR Supra verwante roadster ruilt zijn Steptronic-achttrapsautomaat bovendien voor een manuele zesversnellingsbak.

Zoals bij elke BMW Z4 M40i Roadster ligt er een zes-in-lijn in de neus , een 3 liter-blok dat een piekvermogen van 340 pk combineert met een maximumkoppel van 500 Nm. Wie de manuele handbak juist beroert en de achterwielen niet nodeloos doet spinnen, sprint in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid wordt elektronisch beperkt op 250 km/u.

BMW Z4 Pure Impulse Edition

Pure Impulse Edition

De nieuwe BMW Z4 Pure Impulse Edition wordt standaard geleverd met een heleboel M-addenda. Naast de Variable Sport Steering is er immers sprake van het adaptieve M-onderstel met lichtmetalen M-velgen (19 inch voor- en 20 inch achteraan). Ook de M Sport-remmen (met rode remklauwen) en het M Sport-differentieel tekenen present. Die krijgen allemaal een op maat gemaakte kalibratie.

Ook het koetswerk van de nieuwe BMW Z4 Pure Impulse Edition oogt wat anders. Je kan de roadster bestellen in de kleuren Frozen Deep Green en San Remo Grün, de zijspiegels kleuren glanzend zwart en ook de badges hebben een wat donkerdere tint. Het hier in Vernasco-leder uitgevoerde interieur herken je aan die "ouderwetse" pook en het van schakelpeddels bevrijde sportstuur.

De productie van de BMW Z4 Pure Impulse Edition start in maart 2024 (bij Magna Steyr). De prijs voor  de Belgische markt is nog niet bekend.

BMW Z4 Pure Impulse Edition

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten