Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Crisis? Welke crisis? 2022 was een recordjaar voor Rolls-Royce

Geschreven door Frédéric Kevers op 09-01-2023

Rolls-Royce verkocht 6.000 wagens in 2022. En die werden allemaal gepersonaliseerd, van de eerste Ghost tot de laatste Cullinan. En 2023 belooft nog beter te worden, want de interesse in de elektrische Spectre is groot.

Torsten Müller-Ötvös, CEO van Rolls-Royce Motor Cars, kan tevreden terugblikken op 2022. Want Goodwood verkocht zo maar eventjes 6.021 wagens. Nooit deed de Britse prestigeconstructeur beter. De Rolls-Royce Cullinan nam het leeuwendeel van de verkoop voor zijn rekening, maar zou in 2023 wel eens ingehaald kunnen worden door de elektrische Rolls-Royce Spectre. Want de bestellingen overtreffen de stoutste verwachtingen.

Wat Torsten Müller-Ötvös zo mogelijk nog meer plezierde, was het aantal gepersonaliseerde auto's. Alle 6.021 die in 2022 verkocht worden, waren Bespoke. En dat levert hogere winstmarges op. De gemiddelde prijs per verkochte Rolls-Royce zou dan ook boven de 500.000 euro liggen. Crisis? Welke crisis?

Volgens de Duitse CEO was het imago van Rolls-Royce nooit sterker en worden de wagens van het merk vandaag eerder als kunstwerken gezien, als een investering waarvan je dagelijks kan genieten. Daarom besteedt Goodwood zoveel aandacht aan het zogeheten Prominence-programma voor tweedehandsvoertuigen, dat ook de waarde van Rolls Royce-occasies hoog probeert te houden.

Rolls-Royce 2022

America first

Met 35% van de totale verkoop in 2022 blijven de Verenigde Staten de belangrijkste markt voor Rolls-Royce. Gevolg door China, dat nog 25% van de verkoop vertegenwoordigt. Dat is 10% minder dan de voorbije jaren, een direct gevolg van de moeizame coronasituatie in de Volksrepubliek.
Europa is nog goed voor 20% van de totale verkoop, met het Verenigd Koninkrijk en Duitsland op kop. Het overige marktaandeel wordt verdeeld tussen het Midden-Oosten en Azië. 

De Rolls-Royce Cullinan is het meest populaire model van 2022. De SUV neemt bijna de helft van de verkoop voor zijn rekening, voor de Ghost (30%) en de onlangs vernieuwde Phantom (10%). Dan volgen de Dawn en de Wraith, samen goed voor de overige 10%.
Binnenkort vervoegt de elektrische Rolls-Royce Spectre het gamma, de eerste stap naar een volledig elektrische toekomst die op de planning staat voor 2030. En de bestellingen doen alvast het beste vermoeden voor 2023. Op weg naar een nieuw verkooprecord?

Rolls-Royce 2022

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten