Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Koop de Honda NSX van Ayrton Senna

Geschreven door Klaas Janssens op 26-04-2024

De Honda NSX die ooit eigendom was van F1-legende Ayrton Senna staat te koop. En er hangt een flink prijskaartje aan de Japanse sportwagen.

Op woensdag 1 mei 2024 zal het 30 jaar geleden zijn dat de autosport een van zijn grote helden verloor. Tijdens de Grote Prijs van San Marino crashte drievoudig F1-kampioen Ayrton Senna in de fameuze Tamburello-bocht op het circuit van Imola, een klap die de Braziliaanse Williams-rijder niet zou overleven. De Formule 1 kende nog grote kampioenen, van Michael Schumacher over Lewis Hamilton tot Max Verstappen. Toch blijft Ayrton Senna tot de verbeelding spreken.

Dat merk je aan het prijskaartje dat Robert McFagan op zijn Honda NSX kleeft. Hij verkoopt het rode, uit 1991 stammende exemplaar dat ooit toebehoorde aan Ayrton Senna voor een stevige 500.000 Britse pond, ongeveer 585.000 euro aan de huidige wisselkoers. De Japanse sportwagen heeft bijna 63.000 kilometer op de klok, gedeeltelijk gereden door de meester zelf. Want Senna zou niet alleen meegeholpen hebben aan de ontwikkeling van de NSX, hij zou dit door Honda geschonken exemplaar ook regelmatig gebruikt hebben om zich te verplaatsen.

Bron:  AutoTrader

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten