Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Detailtests / Bentley Continental GT Speed : Fluweelzachte kolos

Geschreven door Cedric Derese op

Speed: de naam zegt alles. Een topsnelheid van 335 km/u, een W12-biturbomotor met 660 pk en 900 Nm vanaf 1.500 o/m: daarmee toont de Continental GT zich een ware kruisraket, zonder ook maar een klein beetje afbreuk te doen aan zijn elegantie of raffinement.

Overzicht :

Op een moment dat de wereld zijn toevlucht neemt tot elektrificering om de auto te redden, lapt Bentley alle regels aan zijn laars met de Continental GT Speed. Een hybride? Dat is voor later! Ten laatste tegen 2026 als we de merkverantwoordelijken mogen geloven. Die datum lijkt trouwens perfect plausibel, aangezien de technologie nu reeds beschikbaar is in de Flying Spur en Bentayga. Ook over zuiver elektrische modellen denkt Bentley uiteraard ernstig na... zij het dan tegen 2030.

Voor de rest liggen alle wegen open. Eerlijk gezegd zijn we erg benieuwd hoe de ingenieurs uit Crewe het edele karakter en lijnenspel zullen cultiveren die tot op vandaag kracht worden bijgezet door de mooiste en (vaak) grootste verbrandingsmotoren in productie, ware pijlers voor de faam van het merk. Een hele uitdaging, die Bentley er gelukkig niet van heeft weerhouden om ons deze ultieme Speed-versie van de Continental GT voor te schotelen, twaalfcilindermotor incluis.

In dit artikel : Bentley, Bentley Continental GT

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens Bentley

Nieuwe bentley in stock

Tweedehands Bentley

Tweedehands bentley

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars