Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Model Lexus LS 2021

 • Niet meer beschikbaar
 • De vijfde generatie van de LS, die debuteerde in 2018, werd in 2020 grondig aangepakt. Lexus’ grootste, die zich met zijn 5,23 meter pal tussen de korte en de lange versies van zijn concurrenten parkeert, onderging uiterlijk enkele retouches. Ook het interieur, met een dashboard waarvan het lijnenspel zou zijn gebaseerd op dat van een Japanse harp, kreeg daarbij enkele aanpassingen. De stoelen – zowel voor- als achterin beschikbaar met een shiatsu-massagefunctie – werden nog verbeterd en de bediening van het infotainmentsysteem is gebruiksvriendelijker geworden. Qua connectiviteit is de LS, die intussen ook Apple CarPlay en Android Auto ondersteunt, helemaal mee, net zoals op het vlak van rijhulpsystemen. De koffer blijft voor een dermate grote auto ontgoochelend klein.

  Dankzij zijn verbeterde adaptieve luchtvering moet de LS zich qua filtering van wegoneffenheden op het niveau van de concurrenten hijsen. Lexus beperkt het aanbod bij ons tot de hybride versie 500h, beschikbaar als achterwielaandrijver of als 4x4. De 3,5 liter grote, atmosferische V6 met 299 pk wordt hier bijgestaan door een elektromotor, die het totale vermogen opkrikt tot 359 pk. Door een viertrapsautomaat toe te voegen achter het planetaire tandwielstelsel hoopten de Japanners komaf te maken met het CVT-effect... maar nu zijn er schokken voelbaar die vloeken met de roeping van deze limousine.

  De Lexus LS tilt zijn cultus van perfectie naar een nóg hoger niveau. Maar zijn aandrijfgeheel weet niet helemaal te overtuigen. Kortom, een gematigde balans, temeer omdat je voor deze prijs bij de concurrentie een oplaadbare hybride krijgt met een fiscaal veel aantrekkelijkere CO2-uitstoot.

 • Hybride benzine

  • Continue transm met manuele modus
  • 359 pk
  • 0 l / 100 km
  • CO2: 211-216 g/km (WLTP)
  • 4 deuren
  • 5 zitplaatsen

Tests Lexus LS

Onze tests

Nieuws Lexus LS

Aanbevolen nieuwsberichten

Budget

In hetzelfde budget