Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Officieel: geen moto's op Brussels Motor Show 2023

Geschreven door Klaas Janssens op 11-10-2022

Wel een Autosalon, maar geen Motorsalon. Want organisator Febiac bevestigt de afwezigheid van bromfietsen en motoren op de Brussels Motor Show 2023. Al wil dat daarom niet zeggen dat er geen moto's te zien zullen zijn...

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar is intussen ook officieel bevestigd door organisator Febiac. Er zullen geen bromfietsen of motoren staan op de 100ste editie van het Autosalon van Brussel, dat georganiseerd wordt van 14 tot en met 23 januari 2023.

LEES OOK In 2023 geen Expo Dream Cars op Autosalon van Brussel

Nu wil dat daarom niet zeggen dat er geen moto's te zien zullen zijn. Op de Brussels Motor Show staan immers autoconstructeurs die ook motoren in hun gamma hebben, mogelijk zetten merken zoals BMW, Honda of Suzuki toch enkele moto's op hun stand.

Autosalon 2023 Moto's

Te weinig interesse

Hoewel de salonperiode erg belangrijk blijft voor de motorfietsconstructeurs, bleef de interesse in de Brussels Motor Show van 2023 beperkt. Volgens Febiac was de interesse niet groot genoeg om een representatieve vertegenwoordiging te waarborgen. Daarbij laken de invoerders vooral de hoge kostprijs van een stand op het Autosalon van Brussel, die niet in verhouding zou staan tot de verkoopvolumes die een motorfietsmerk kan realiseren.

Net zoals bij Mercedes, dat besloot om niet naar het Autosalon te gaan in 2023, horen we dat ook het merendeel van de dealers niet staat de springen om naar de Heizel te komen en de potentiële klanten liever bij de concessiehouder ontvangt.

Alle informatie (nieuws, praktische informatie, saloncondities) over het Autosalon van Brussel 2023 vind je op onze speciale salonwebsite!

Autosalon 2023 Moto's

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten