Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Praktische informatie Autosalon van Brussel 2023

Geschreven door Klaas Janssens op 13-01-2023

Een overzicht van de praktische informatie voor het 100ste Autosalon van Brussel, van de prijs van de inkomtickets over de data van de nocturnes tot de openingsuren. Kortom, het wat, waar en wanneer van de Brussels Motor Show 2023.

We hebben er twee coronajaren op moeten wachten, maar de 100ste editie van de Brussels Motor Show gaat dan toch door. En het wordt een echt autofeest, want voor deze jubileumeditie van het Autosalon zakken zowat alle merken – meer dan 95% van de markt is vertegenwoordigd – af naar de Heizel, dat ook in 2023 gastheer speelt.

PLAYLIST Overzicht van alle onze video's op het Autosalon van Brussel 2023

Geen motorsalon

Organisator Febiac sleutelde een beetje aan het concept van het Autosalon van Brussel. Zo werd de Expo Dream Cars vervangen door The Avenue en de Gala-avond door de Avant-Première.

En van een motorsalon is er in 2023 geen sprake meer, al zullen er links en rechts wel scooters, bromfietsen en moto's te bewonderen zijn. Hetzelfde geldt voor de bedrijfswagens, conceptcars en racewagens, die je her en der tussen de personenwagens zal vinden.

Chinese constructeurs

Voor de bezoekers van het Autosalon van Brussel verandert er weinig in 2023. Ze krijgen een heleboel nieuwe auto's te zien, van sportwagens tot SUV's en van stadsauto's tot gezinsbreaks.

Maar er zijn wel een aantal nieuwe, vooral Chinese spelers bijgekomen sinds de vorige editie van de Brussels Motor Show. Bovendien ligt de focus meer en meer op elektrische wagens.

Saloncondities

Ondanks de leveringsproblemen bij een heleboel merken pakken de meeste constructeurs opnieuw uit met interessante saloncondities.

Daarbij valt op dat klassieke kortingen op nieuwe wagens wat aan belang verliezen, omdat een heleboel constructeurs liever inzetten op interessante formules om je nieuwe auto te financieren.

Praktische informatie Autosalon van Brussel 2023

Wat? 

Het honderdste Autosalon van Brussel, ook wel bekend als de Brussels Motor Show. 

Waar? Het adres...

Ook in 2023 wordt het Autosalon van Brussel georganiseerd in de Brussels Expo, ook bekend als de Heizel. Het exacte adres: Belgiëplein 1, 1020 Brussel.

Hoe? Welke parking...

Wie met de auto naar het Autosalon van Brussel komt, moet op Parking C zijn (volg de signalisatie vanop de Brusselse Ring). De NMBS biedt een combipakket aan dat een trein-, metro- en inkomticket bundelt (lijn 6, uitstappen Koning Boudewijn).

Wanneer? De openingsuren...

Van zaterdag 14 januari tot zondag 22 januari 2023 opent het Autosalon van Brussel zijn deuren voor het grote publiek en dat van 10 tot 19u.

Behalve tijdens de Avant-Première op 13 januari en tijdens de nocturnes van 16 en 20 januari, want dan blijven de paleizen open tot 22u.

Inkomtickets? De prijzen...

De ticketprijs voor het Autosalon van Brussel 2023 bedraagt 15 euro voor een volwassene en 10 euro voor kinderen van 6 tot 16 jaar. Je kan een toegangskaart kopen aan de kassa’s ter plaatse, maar je wint een heleboel tijd als je die tickets online bestelt.

Wie zijn online toegangskaart voor 14 januari 2023 bestelt, geniet een korting van 2,5 euro die de ticketprijs drukt tot respectievelijk 12,5 euro voor volwassenen en 7,5 euro voor kinderen. Ook de parking kan je al online betalen, dan leg je nog eens 10 euro op.

Voor de Avant-Première op vrijdag 13 januari geldt een speciaal combitarief van 60 euro, waarin een parkeerticket vervat zit.

>>> GRATIS naar het Autosalon van Brussel dankzij AutoGids!

Alle informatie (nieuws, praktische informatie, saloncondities) over het Autosalon van Brussel 2023 vind je op onze speciale salonwebsite!

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten