Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Blog / Wie is wie op de redactie – Yeelen Möller

Geschreven door Yeelen Möller op 22-04-2020

We profiteren van de semi-lockdown om u ons redactieteam nader voor te stellen. Vandaag is het de beurt aan Yeelen Möller om een rondje vragen te beantwoorden, ongefilterd en zonder taboes.

  • Naam: Möller
  • Voornaam: Yeelen
  • Geboortedatum: 1995
  • Functie op de redactie: (Web)redacteur/testrijder
  • Sociale Media: Instagram, Twitter

Wanneer is je passie voor auto’s begonnen?

In de kinderwieg, denk ik. Een van mijn eerste woordjes was ‘oto’, ik speelde altijd al graag met speelgoedautootjes en toen ik klein was, won de felrode auto steeds in de Formule 1. Het is dus niet toevallig dat ik een voorliefde heb voor Ferrari.

Wanneer heb je AutoGids/Moniteur Automobile/AutoWereld leren kennen?

Toen ik ongeveer 10 jaar oud was, kreeg ik een abonnement op AutoWereld voor mijn verjaardag. Daarmee begon ik alle pk’s en topsnelheden van nieuwe modellen van buiten te leren.

Wat is je droomjob, in de autosector (behalve journalist) of daarbuiten?

Ik zou liegen als ik niet F1-piloot zou zeggen, maar naarmate ik ouder word en ik mijn vaardigheden op circuit af en toe leer kennen, begin ik het onder ogen te zien dat dat niet meer zal gebeuren. De volgende Jeremy Clarkson, dan maar.

Welke twee auto’s moeten er zeker in je ideale garage staan?

Dat hangt van het seizoen af, mijn horoscoop en wat ik heb gegeten als ontbijt. Om maar te zeggen dat het continu wisselt. Maar een Ferrari 250 SWB Berlinetta voor in het weekend en een Range Rover TDV8 voor de dagelijkse ritjes lijkt me een goede combo.

Welke zijn je favoriete wegen om te rijden?

Ik moet ze nog leren kennen! Ik heb me wel al geamuseerd op de B500 van Baden-Baden naar Freudenstadt, op de Fernpaß in Oostenrijk en in de bergwegen rond Nice.

Wie zijn je ‘helden’ uit de automotive geschiedenis?

Dan denk ik vooral aan de grote racekampioenen als Senna, Schumacher en Hamilton. Of iemand als Michèle Mouton, die nog steeds als voorbeeld geldt voor vrouwen in de autosport.

Waar was je graag stagiair geweest?

Om aan te sluiten bij de vraag hierboven: bij Top Gear, het tv-programma. Het is een heel mooie combinatie van autojournalistiek, creativiteit en entertainment, waardoor ik er erg veel zou bijleren.

Welke auto vind je maar saai?

De nieuwe Volkswagen Golf 8, hij doet de 7 plots veel aantrekkelijker lijken. Als het over oudere auto’s gaat, denk ik spontaan aan de Toyota Yaris Verso. Daarmee vergeleken is de Fiat Multipla zelfs sexy te noemen.

Wat is je favoriete ‘lelijke’ auto?

Soms krijg ik een oncontroleerbare zin om goedkope tweedehandswagens op te zoeken die niet mooi zijn, maar ook niet kapot kunnen. Op dit moment is dat de Honda Jazz van de eerste generatie.

En je favoriete film- of tv-auto?

Na onlangs naar ‘Ferris Bueller’s Day Off’ te hebben gekeken, moet dat wel die Ferrari 250 GT California Spyder zijn.

Wat vind je vreselijk in moderne auto’s?

Hypernerveuze rijhulpsystemen als een Lane Assist of achteruitrijassistent die je meer doen schrikken dan ze het rijden veiliger maken. Vooral als ze moeilijk zijn uit te schakelen en de volgende rit vanzelf weer aanschieten.

Noem iets erg ongebruikelijks dat je al hebt gedaan (autogerelateerd)?

Een van mijn beste vrienden koopt en verkoopt goedkope tweedehandswagens en onderdelen, waardoor er soms een rijdende auto is om mee te crossen op zijn wei. Erg vermakelijk als bijvoorbeeld de bestuurderszetel niet vast zit.

Als Marty McFly zijn DeLorean voor je programmeert voor een ritje, waar zou je dan terecht willen komen?

Doe maar de toekomst, over 30 jaar of zo. Dan weet ik of ik in de goede sector zit, of als ik moet beginnen kijken naar andere opties...

Wat als je morgen Euromillions wint…?

Dan blijf ik nog even werken voor AutoGids en AutoWereld, al is het maar om de sociale contacten te onderhouden en leuke evenementen mee te maken. Maar je mag er zeker van zijn dat er een loods komt met een leuke autoverzameling!

Voor welke collector’s auto is nù het moment om hem te kopen?

Een mooie Saab 99 Turbo is nog vrij goedkoop te vinden en zal volgens mij wel in prijs stijgen. Als het iets meer en wat recenter mag zijn, misschien een BMW M3 E92?

 
Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten