Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Budget / Acties tegen brandstofprijzen van 16 tot 18 november

Geschreven door Olivier Duquesne op 07-11-2018

In België en Frankrijk wordt het hele weekend van 17 november actiegevoerd tegen de hoge brandstofprijzen. In België zou de E19 worden geblokkeerd, terwijl in Frankrijk in het hele land acties worden verwacht.

Een aantal Facebook-protestgroepen tegen de hoge brandstofprijzen leiden tot een concreet initiatief. In het weekend van 17 november worden hier en daar betogingen georganiseerd. Vooral in Frankrijk slaat de beweging sterk aan, die de naam “Gilets jaunes” (gele jasjes) heeft gekregen, en worden heel wat wegblokkeringen verwacht (meer dan 300) op zaterdag 17 november.

De betogingen viseren strategische punten (zoals olieraffinaderijen, rotondes, snelwegen, autowegen, ringwegen en shoppingcentra). Op het internet is trouwens een kaart gepubliceerd waar deze “evenementen” tegen de hogere brandstofprijzen en tegen de wegentol worden aangegeven.

In België vinden het hele weekend betogingen plaats, van vrijdag 16 november (vanaf 6 uur ’s morgens) tot zondag 18 november. De meeste hinder zal te voelen zijn rond de Total-site in Feluy, langs de E19, waar de afritten zullen worden afgesloten. Maar overal elders in het land – zij het vooral in Wallonië – zouden nog kleinere acties kunnen de kop opsteken.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten