Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Budget / Gemiddelde huurprijs auto's in Europese steden gedaald

Geschreven door Kevin Kersemans op 23-08-2023

Een auto huren in een Europese stad kost je dit jaar gemiddeld 15,4% minder dan in 2022. Maar vergeleken met 2019 is het gemiddeld nog altijd een pak duurder...

Een auto huren kan een aanzienlijk deel van je vakantiebudget opslorpen, maar de huurprijzen blijken erg variabel. De in veerovertochten gespecialiseerde website FerryGoGo heeft een onderzoek uitgevoerd naar de prijzen van huurauto's in Europese steden. Daaruit blijkt dat die in 2023 gemiddeld met 15,4% gedaald zijn. Het gaat dan om de prijs per dag voor een (kleine) huurauto in het hoogseizoen (juni, juli en augustus).

 Leuk nieuws zou je denken, maar het volstaat niet om de forse stijging van de voorbije jaren te compenseren: over vijf jaar gezien stelt FerryGoGo immers een gemiddelde stijging van die prijzen vast van maar liefst 60,7%: van 57 euro per dag in 2019 ging het gemiddelde in 2023 naar 91,50 euro.

Spanje het goedkoopst, Noorwegen het duurst

Absoluut gezien is een auto huren het goedkoopst in Spanje, waar ook de daling ten opzichte van 2022 het grootst is (-32%): je betaalt er nu gemiddeld 69 euro per dag voor een kleine huurauto, tegenover 101 euro vorig jaar. In Noorwegen ben je niet alleen absoluut gezien het minst goed af als je een kleine auto wil huren, de prijs is er ook juist nog gestegen tegenover vorig jaar, met 6,5%, tot 120 euro per dag.

De grootste stijging in vergelijking met 2019 zien we dan weer in het Verenigd Koninkrijk (+102%). Op het Kanaaleiland Jersey ging de prijs per dag zelfs maal drie, van 40,03 naar 120,10 euro, met zelfs nog een stijging (van 2,6%) ten opzichte van 2022. Maar ook in steden als Londen, Liverpool of Newcastle of Hull werd het flink duurder om een auto te huren. In Hamburg, de enige Duitse stad die onder de loep werd genomen, steeg de gemiddelde huurprijs lichtjes in vergelijking met vorig jaar, maar het is de enige stad waar het goedkoper is geworden om een auto te huren tegenover in 2019.

De steden die in het onderzoek van FerryGoGo werden opgenomen, zijn veelal populaire vakantiebestemmingen, eilanden en/of havensteden die bereikbaar zijn per veerboot. Met de prijzen voor huurauto’s kunnen vakantiegangers naar die locaties zelf afwegen of het interessant is hun auto mee te nemen op de ferry, dan wel om ter plaatse een auto te huren.

(Gebruik in de tabel hieronder de cursor van je browser om doorheen de gegevens te scrollen.)

 

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten