Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Amerikaanse overheid gaat elektrisch rijden vanaf 2035

Geschreven door Frédéric Kevers op 09-12-2021

De Amerikaanse overheid gaat vanaf 2035 enkel nog voertuigen met elektrische aandrijving aankopen, zo bepaalt een nieuw decreet dat president Joe Biden ondertekend heeft.

Ford Mustang Mach-E Police Car

VS-president Joe Biden heeft op woensdag 8 december 2021 een decreet ondertekend dat een grote invloed zal hebben op de energietransitie in zijn land. Het decreet verbiedt de aankoop van voertuigen met verbrandingsmotor door de Amerikaanse overheid vanaf 2035. Deze maatregel past in Bidens klimaatplan, maar heeft geen impact op de gewone automobilist.

50.000 voertuigen per jaar

Op dit moment bestaat de overheidsvloot uit zo’n 650.000 voertuigen, die op gezette tijden ververst wordt. Per jaar koopt de Amerikaanse overheid zo’n 50.000 nieuwe stuks aan rollend materieel aan. Vanaf 2035 zullen die verplicht elektrisch worden, en voor gewone auto’s geldt dat al vanaf 2027. Er wordt wel een uitzondering gemaakt voor bepaalde voertuigen die bestemd zijn voor het leger of de ruimtevaart.

Ondertussen wil de regering-Biden ook 7 miljard dollar vrijmaken voor de bouw van laadinfrastructuur en de productie van groene stroom.

-65% emissies

Met dit plan beoogt de VS alvast een vermindering met 65% van de CO2-emissies door de overheid. Een ambitieus objectief, temeer omdat de betrokken voertuigen ook moeten voorzien worden van groene stroom tegen 2030, en tegen 2050 volledig emissievrij moeten zijn van bij de bouw.

In 2020 gaf de Amerikaanse overheid nog 4,2 miljard dollar (3,7 miljard euro) uit voor de aankoop en het onderhoud van zijn vloot. De brandstofkost bedroeg toen 730 miljoen dollar (645 miljoen euro).

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten