Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / Google brengt vervuiling in kaart

Geschreven door David Leclercq op 15-06-2019

Voertuigen die onze omgevingen scannen voor Google Maps en Streetview zijn nu ook uitgerust met sensoren die vervuiling kunnen meten. Daarmee kunnen ze nauwkeurig de meest vervuilde gebieden in kaart brengen.

Na de nieuwe functie “weet wanneer de taxi je aan het oplichten is” biedt Google binnenkort ook een nieuwe module aan via Maps en Streetview. Onlangs werden de voertuigen die worden gebruikt om de planeet in kaart te brengen ook uitgerust met vervuilingssensoren. Zo kunnen ze het methaan-, broeikasgas-, ozon- en stikstofgehalte meten en een complete beoordeling van het gebied geven.

Auto’s met satellieten

Momenteel worden luchtkwaliteitsgegevens meestal berekend door middel van satellietbeelden, meteorologische gegevens en data verstrekt door de meetstations van de overheid. Het blijkt echter dat de satellietgegevens over luchtkwaliteit al beschikbaar zijn op Google Earth. Met de data die door de StreetView-auto’s werden verzameld, kan Google de kwaliteit van de lucht in verschillende delen van de planeet nauwkeurig berekenen dankzij de BigQuery-cloud. Google zal de komende maanden publieke/private partnerschappen vermenigvuldigen om de meest nauwkeurige gegevens mogelijk te maken, vooral in grote steden waar het probleem van de luchtkwaliteit vaak problematisch is.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten