Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / New York volledig elektrisch tegen 2035

Geschreven door Olivier Duquesne op 30-04-2021

Tenzij een gouverneur zijn veto geeft, zal de staat New York (Verenigde Staten) een wet invoeren die de verkoop van auto's en bedrijfswagens met een verbrandingsmotor verbiedt vanaf 2035. Inclusief de hybrides.

Tesla New York Taxi

Enkel volledig elektrische wagens zullen verkocht mogen worden in de staat New York (VS) vanaf 2035. Dat is het doel van de wetgeving die nog ondertekend moet worden (of een veto ertegen moet krijgen) door de Democatrische gouverneur Andrew Cuomo. Die is in principe voorstander van maatregelen waarbij het gebruik van emissievrije wagens worden gestimuleerd. Hij ondertekende namelijk samen met 11 andere gouverneurs een brief aan (Democratische) president Joe Biden waarin wordt opgeroepen tot "een duidelijke regelgeving om ervoor te zorgen dat alle voertuigen die in de Verenigde Staten worden verkocht, emissievrij zijn."

Ook PHEV's verboden

Eenmaal goedgekeurd zal deze wet dus de verkoop verbieden van auto's en bedrijfswagens met een interne verbrandingsmotor, want ook de plug-in hybrides worden geviseerd. Enkel volledig elektrische wagens zullen zijn toegestaan vanaf 2035. Daarvoor zijn er natuurlijk ook infrastructuurwerken nodig om het opladen langs de openbare weg mogelijk te maken. Het doel van de staat New York is om al 850.000 elektrische wagens in het verkeer te hebben tegen 2025.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten