Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Vernieuwde Hyundai i10 blijft vrolijk fluitende stadsmus

Geschreven door Olivier Duquesne op 28-02-2023

De Hyundai i10 zet zijn carrière verder, maar een combinatie van esthetische updates en technische upgrades houden de stadswagen bij de les.

Compacte stadswagens voor een klein budget worden met uitsterven bedreigd. Gelukkig houdt de Hyundai i10 moedig stand, want deze facelift moet ervoor zorgen dat deze stadsmus nog een tijdje blijft fluiten. De esthetische updates blijven eigenlijk beperkt tot een aangepast frontje en ledverlichting voor- en achteraan, al zijn er ook nieuwe 15-duimvelgen beschikbaar en wordt het gamma verrijkt met twee verse koetswerktinten: Lumen Grey en Meta Blue.
De Hyundai i10 blijft beschikbaar als sportiever uitgedoste N-Line, die een specifieke bodykit combineert met 16-duimvelgen. Onder aan de achterbumper komen de dubbele einddempers van de uitlaat kijken.

Ook binnenin oogt de vernieuwde Hyundai i10 wat frisser, onder meer dankzij een blauwe sfeerverlichting. Het instrumentenpaneel beschikt nu standaard over een lcd-display van 4,2 inch, dat gecombineerd wordt met een centraal gemonteerd aanraakscherm van 8 inch. Het infotainment is compatibel met Android Auto en Apple CarPlay. De upgrades omvatten 4G-connectiviteit, eCall-service en USB-C-slots.
De Hyundai i10 N-Line herken je aan de sportstoelen en de rode designdetails.

Leveringen?

De vernieuwde Hyundai i10 introduceert ook nieuwe veiligheidssystemen. Zo detecteert de noodremfunctie nu ook fietsers (Forward Collision-Avoidance Assist) en krijg je een waarschuwing die moet voorkomen dat je een kind vergeet bij het uitstappen (Rear Occupant Alert). Ook inklapbare zijspiegels zijn voortaan beschikbaar op de facelift van de Hyundai i10.

Over de motoren van de vernieuwde Hyundai i10 communiceert de Zuid-Koreaanse constructeur voorlopig niet. Momenteel is de stadswagen beschikbaar met de 67 pk sterke 1.0-benzinemotor, die je kan bestellen met manuele vijfversnellingsbak op met de geautomatiseerde AMT-transmissie. De N-Line wordt gecombineerd met de drukgevoede 1.0 T-GDi, goed voor 100 pk en 172 Nm.

De productie van de gefacelifte Hyundai i10 wordt in de loop van april 2023 opgestart in de Turkse productiesite in Izmit. De Belgische leveringen volgen in de zomer.

2023 Hyundai i10 facelift

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten