Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Scherpere looks en groter rijbereik voor nieuwe Cupra Formentor

Geschreven door Klaas Janssens op 30-04-2024

Het koetswerk van de nieuwe Cupra Formentor spreekt de opgefriste designtaal van het Spaanse VW-merk. De facelift zegent de plug-inhybride varianten bovendien met een beduidend groter elektrisch rijbereik.

De Cupra Formentor geldt als het eerste echt eigen model van de nog steeds piepjonge constructeur, die zijn naam dank aan de supersportieve modellen van Seat - destijds stond Cupra dan ook voor Cup Racing. In afwachting van nieuwe modellen zoals de Raval, de Tavascan en de Terramar zegent de Spaanse autobouwer de Formentor met een facelift voor 2024. En neem dat gerust letterlijk, want de hele voorzijde gaat op de schop.

2024 Cupra Formentor facelift

Drie driehoeken

Om zijn hogere positionering binnen de Volkswagen-groep te rechtvaardigen, probeert Cupra afstand te nemen van Seat. Het koetswerk van de vernieuwe Formentor oogt dan ook een stuk agressiever, met een volledig nieuwe voorbumper en scherp gesneden koplampen - voortaan voorzien van een led-signatuur met drie kleine driehoeken. Ook achteraan oogt de crossover een stuk scherper, want naast de kofferklep krijgen ook de lichtblokken en de bumper een aangepast ontwerp. Let ook op de wat hoekiger vormgegeven sierstukken van de uitlaat.

2024 Cupra Formentor facelift

Binnenin zijn de wijzigingen subtieler. Net zoals de Audi A3, de Skoda Octavia en de Volkswagen Golf verwelkomt de 2024 Cupra Formentor een nieuwe multimediamodule met snellere en stabielere software. Het aanraakscherm van het infotainment groeit van 12 naar 12,9 inch, de sliders onderaan zijn voortaan verlicht. Let ook op het aangepaste sportstuur en op de 3D-achtige designelementen. De zoektocht naar een premium positionering noopt Cupra ook tot het aanbieden van een performant audiosysteem van Sennheiser, die een versterker van 390 watt combineert met 11 luidsprekers en een subwoofer.

Meer rijbereik voor de PHEV

De nieuwe Cupra Formentor krijgt nieuwe stekkerversies, voortaan gebaseerd op de 1.5 TSI. De plug-inhybride basisversie blijft 204 pk sterk, maar de krachtigste PHEV ziet zijn systeemvermogen toenemen van 245 naar 272 pk. De e-Hybrid-varianten maken bovendien gebruik van een groter batterijpakket, want de capaciteit van de accu's klimt van 12,8 naar 19,7 kWh. 

2024 Cupra Formentor facelift

Dat bezorgt de nieuwe Cupra Formentor e-Hybrid uiteraard een groter elektrisch rijbereik op. Van een dikke 50 kilometer naar meer dan 100 kilometer, toch als je de WLTP-waarde hanteert. Je kan de plug-inhybride modelvarianten ook sneller opladen, want hun elektrische architectuur is formaat compatibel met DC-laden (tot 50 kW). Ook het AC-laden gaat sneller, want de PHEV's kunnen voortaan 11 kW aan (was slechts 3,6 kW).

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten