Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Nieuwe Cupra Leon heeft iets met haaien

Geschreven door Thibault Jacques op 30-04-2024

Zeg niet zomaar Seat tegen de vernieuwde Cupra Leon. En om dat te accentueren, haalt de Spaanse constructeur er haaien bij.

Tijdens het Design Obsession gedoopte evenement waarop de vernieuwde Cupra Formentor voorgesteld werd, toonde de Spaanse autobouwer ook de facelift van de Cupra Leon. Die krijgt een "haaienkop", zoals de volledig vertimmerde voorzijde genoemd wordt waarmee ze de banden met Seat definitief willen doorknippen. Want Cupra wil hogerop de Volkswagen-ladder.

Het recept smaakt zowat hetzelfde als dat van de nieuwe Formentor, met naast de agressief vormgegeven voorzijde ook de nieuwe lichtsignatuur met drie driehoekjes. En met strakke designdetails, een opgewaardeerde Sennhaiser-audio-installatie en een verbeterd infotainmentsysteem. De Cupra Leon blijft beschikbaar als hatchback met vijf deuren en als Sportstourer genoemde break.

Van 150 tot 333 pk

De nieuwe Cupra Leon wordt leverbaar met verschillende motoren, gaande van de 150 pk sterke 2.0 TDI tot de 333 pk krachtige 2.0 TSi die onlangs debuteerde in de Audi S3. De plug-inhybride motorisaties zijn helemaal nieuw: je hebt de keuze tussen de e-hybrid met 204 en die met 272 pk. Ze baseren zich voortaan op de 1.5 TSI en krijgen een grotere batterij, waardoor het elektrische rijbereik aanzienlijk vergroot: meer dan 100 kilometer volgens de WLTP-berekening.

De facelifts van de Cupra Leon en de Formentor zijn slechts het tipje van de ijsberg, want de Spaanse constructeur staat voor een flinke gezinsuitbreiding: zowek de Raval, de Tavascan als de Terramar komen het gamma gauw versterken.

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten