Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Vernieuwde BMW i4 krijgt extra modelversie met 401 pk en 548 km rijbereik

Geschreven door Klaas Janssens op 25-04-2024

De elektrische BMW i4 krijgt een esthetische update voor 2024. Het gamma verwelkomt ook een nieuwe variant: de 401 pk sterke xDrive40 die een rijbereik van 548 kilometer belooft.

De milde facelift die de Coupé- en Cabriolet-varianten van de BMW 4 Reeks eerder kregen, valt nu ook de elektrische i4 en de door verbrandingsmotoren aangedreven Gran Coupé te beurt. Je spot de 2024-update het snelst door naar de koplampen te kijken, want die krijgen de nieuwe lichtsignatuur die BMW stelselmatig op alle modellen introduceert. Wie op zoek gaat naar extra showelementen moet de optionele lichtanimaties van het Comfort Access-pakket of de Laserlight-achterlichtblokken bestellen.

2024 BMW i4 EV

De BMW-designers hebben ook het nog niet zo lang geleden nog controversiële nierenrooster bijgewerkt, al moet je erg goed kijken om de veranderingen daadwerkelijk te spotten. Dan vallen de tweekleurige velgen (beschikbaar in de 19 en 20 duim) die aan het aanbod van de i4 en de 4 Reeks Gran Coupé zijn toegevoegd harder op. Het gamma verwelkomt ook twee nieuwe koetswerktinten: Fire Rot en Cape York Grün.

2024 BMW i4 EV

Het interieur van de vernieuwde BMW i4 verwelkomt ook enkele updates, gaande van een nieuw sportstuur met langs onderen afgeplatte stuurvelg tot in Performtex gehulde sportstoelen. De lichtjes herwerkte radiatorrooster zijn voortaan verlicht, de afwerkingsmogelijkheden voor de deuren en het dashboard zijn uitgebreid en het infotainmentsysteem introduceert extra digitale mogelijkheden. En wie extra klasse zoekt, kan bedieningselementen in transparante CraftedClarity-materiaal bestellen.

2024 BMW i4 xDrive40

De BMW i4 was reeds beschikbaar als eDrive35, eDrive50 en als M50 xDrive. De 2024-update voegt daar nu een vierde variant bij, want de elektrische Gran Coupé zal je ook als i4 xDrive40 kunnen bestellen. Die gooit twee elektromotoren in de EV-strijd, samen goed voor een vermogen van 401 pk en een maximaal koppel van 600 Nm. De sprint van 0 naar 100 km/u hoeft niet langer dan 5,1 seconden te duren en het WLTP-rijbereik bedraagt 548 kilometer.

2024 BMW i4 EV

De vernieuwde BMW i4 en 4 Reeks Gran Coupé worden in de zomer van 2024 geïntroduceerd. Prijzen volgen snel.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten