Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Facelift / Porsche Cayenne ondergaat laatste ontwikkelingswerk voor 2023-update

Geschreven door Olivier Duquesne op 08-02-2023

In het voorjaar van 2023 wordt de gefacelifte Porsche Cayenne onthuld. Ondertussen moet de SUV een reeks veeleisende tests ondergaan en doorstaan. De prototypes hebben al 4 miljoen kilometer afgelegd.

De faceliftversie van de in 2017 gelanceerde derde generatie van de Porsche Cayenne wordt dit voorjaar 2023 onthuld. De constructeur belooft een "belangrijke" update van zowel de aandrijfgehelen als van het chassis, het design, de uitrusting en de connectiviteit.

Volgens Michael Schätzle, hoofd productmanagement, wordt het "een van de belangrijkste productupgrades in de geschiedenis van Porsche". Het is nog wachten tot de lente om er het fijne van te weten, maar in ieder geval heeft het merk uit Zuffenhausen geen moeite bespaard bij de ontwikkeling.

Digitaal en vooruitziend

Zo zal het chassis van de gefacelifte Porsche Cayenne semiactief zijn, met als doel de SUV dynamisch te houden op de weg en toch comfortabel en geschikt voor offroadtrajecten. Voor ritten in het donker zal hij kunnen rekenen op een innovatieve verlichtingstechnologie, met HD-Matrix-ledkoplampen.

In het interieur bevinden de bestuurder en de passagiers zich in een gedigitaliseerde wereld met opnieuw ontworpen bedieningselementen en een "nieuw displayconcept".

Overal, in alle weersomstandigheden

Aangezien veel onderdelen van deze faceliftversie nieuw zijn, is de herziene Cayenne bijna als een nieuw model getest, tot de limiet van het voertuig. Eerst met steeds nauwkeurigere virtuele simulaties vóór de echte tests. Bij de duurtests wordt de levensduur van een voertuig gesimuleerd onder de moeilijke omstandigheden die dagelijkse bestuurders zelden tegenkomen.

Prototypes zijn over de hele wereld meegenomen om hun kwaliteit en duurzaamheid in verschillende klimaatzones te testen. Voor de nieuwe Cayenne vonden de tests plaats in Azië, Afrika, Europa en Noord-Amerika.


4 miljoen testkilometers

De ontwikkeling vond meer bepaald plaats offroad in Spanje, in de duinen in Marokko of tijdens zeer dynamische ritten op ijspistes in Finland en op de Nordschleife van de Nürburgring in Duitsland. In totaal werden meer dan vier miljoen testkilometers afgelegd, veel meer dan de gebruikelijke 200.000 km van een voertuig dat dagelijks wordt gebruikt in het stadsverkeer, op landwegen en op snelwegen.

De onthulling van de vernieuwde Porsche Cayenne staat gepland voor het voorjaar van 2023.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten