Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Peugeot volledig elektrisch in 2030

Geschreven door Frédéric Kevers op 07-12-2021

Binnen de Stellantis-groep heeft nu ook Peugeot beslist tegen wanneer het volledig elektrisch zal worden: het Franse merk zal verbrandingsmotoren officieel schrappen tegen 2030.

Veel van de 14 Stellantis-merken hebben al aangekondigd wanneer ze volledig elektrisch zullen worden. Nu is het de beurt aan een van de belangrijkste merken van de groep om de deadline vast te stellen voor zijn transformatie tot een exclusief elektrische voertuigfabrikant: Peugeot zal in 2030 definitief afstappen van verbrandingsmotoren en alleen nog "zero emission"-modellen aanbieden.

>> Lees ook – Elektrische merken: wie en wanneer?

Alleen Europa

Maar hoewel Peugeot vanaf 2030 geen enkel model met een verbrandingsmotor – zelfs geen hybride – meer op de markt zal brengen, zal deze volledige omschakeling alleen betrekking hebben op Europa. Zoals bekend heeft de Europese Unie een totaal verbod op verbrandingsmotoren vanaf 2035 uitgevaardigd op EU-markten, maar andere regio's in de wereld zijn soepeler op dit punt, en Peugeot zal dan ook auto's met verbrandingsmotor, met of zonder hybridisering, blijven aanbieden op niet-Europese markten, voornamelijk in Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

>> Lees ook – De nieuwe elektrische strategie van Stellantis

Peugeot 3008 in 2023

Hoewel Peugeot al 100% elektrische varianten van de 208, 2008, Rifter en Traveller aanbiedt, zijn deze modellen ook verkrijgbaar met benzine- en/of dieselmotor. Het eerste volledig elektrische model dat zal worden gebouwd, is de nieuwe 3008, die is aangekondigd voor 2023 en die gebruik zal maken van het STLA Medium-platform. Van de grote merken zal DS in 2024 volledig elektrisch worden, Alfa Romeo in 2027 en Opel in 2028. Citroën heeft nog geen termijn vooropgesteld.

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten