Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Markt / Opel volledig elektrisch vanaf 2028, inclusief Manta-e

Geschreven door Frédéric Kevers op 08-07-2021

Aan de EV-plannen van Stellentis hangt een prijskaartje van 25 miljard euro. Opel, een van de 14 merken van de groep, zou volledig elektrisch moeten zijn vanaf 2028. En de Opel Manta maakt een comeback als cross-over.

Opel EV Future

Tegen het einde van 2025 zal Stellantis 25 miljard euro geïnvesteerd hebben in de ontwikkeling van elektrische technologie, inclusief software en fabrieken, voor de 14 merken van de groep. Sterker nog; Opel zal vanaf 2028 nog enkel 100% elektrische modellen aanbieden. De doelstelling is duidelijk: tegen 2030 moeten de geëlektrificeerde modellen van Stellantis 70% van de Europese en 40% van de Amerikaanse verkoop vertegenwoordigen. Fiat speelt een voortrekkersrol en zal vanaf 2024 over een volledig elektrisch gamma beschikken.

>> Lees ook: test 2021 Opel Manta GSe Elektromod - Review AutoGids

Momenteel telt het gamma van Opel reeds 2 elektrische modellen, in de vorm van de Corsa-e en de Mokka-E. En er is sprake van een wat grotere, volledig elektrische cross-over die de Manta-badge opgekleefd zou krijgen. Dan hebben we het niet over de Elektromod op basis van de Manta A, maar over een volledig nieuw model. In totaal zal Stellantis met vier verschillende EV-platformen goochelen, Opel krijgt de modulaire STLA-architectuur met batterijpakketten tot 82 kWh.

2025 Opel Manta-e teaser

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten