Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

nieuw / Suzuki op het salon van Brussel 2017

Geschreven door David Leclercq op 23-12-2016

Het Suzuki-gamma onderscheidt zich met zijn eigenzinnige modellen, die vaak intelligent en doordacht ontworpen zijn. Bovendien omvat het ook leuke nieuwe benzinemotoren.

IGNIS

Na tien jaar is de Ignis terug, als een soort van kruising tussen een kleine stadsauto en een SUV. Hij is echter niet alleen trendy, want hij staat ook zijn mannetje buiten de gebaande paden. Dankzij een GKN-koppeling op de achteras kan hij namelijk worden voorzien van vierwielaandrijving. hij staat op het platform van de Baleno en heeft een lengte van 3,7 meter, maar vooral een bodemvrijheid van 18 centimeter. Binnenin is de afwerking nog altijd behoorlijk plastiekerig, maar de kleuren en de inlegstukken in het dashboard creëren een aangename sfeer. Pluspunt is dat de achterbank verschuifbaar is en dat de rugleuning in helling kan worden versteld, zodat je de laadruimte naar wens kunt aanpassen. Onder de motorkap ligt de 1.2 DualJet van de Baleno, hier zonder (milde) hybridisering. Hij produceert 90 pk en komt soepel en behoorlijk gewillig voor de dag. Tijdens het rijden geniet de Ignis over het algemeen een goede schokdemping en is hij comfortabel dankzij zijn geslaagde geluiddemping.

BALENO

Voor zijn nieuwste veelzijdige stadsauto haalde Suzuki de naam Baleno opnieuw uit de kast. Die staat op een nieuw platform dat moet dienen voor verschillende toekomstige modellen en introduceert de eerste drukgevoede driecilinder op benzine van het merk. De eenliter is goed voor 111 pk en pakt uit met een gemengd normverbruik van 4,5 l/100 km. De Baleno is ook verkrijgbaar met de 1.2 van de Swift, hier bijgestaan door een mild hybridesysteem dat hem 50 Nm extra geeft onder de 3.000 o/m.

Ontdek ook

S-CROSS | De cross-over van het merk onderging recent een facelift die hem een nieuwe voorpartij en een verbeterd interieur opleverde. Bovendien kreeg hij de nieuwe BoosterJet-benzinemotoren van 1,0 en 1,4 liter en is hij voortaan als optie te krijgen met een zestrapsautomaat in plaats van een CVT.

JIMNY | Het bijzondere aan de Jimny is dat hij een van de kleinste terreinwagens met inschakelbare vierwielaandrijving op de markt is. Zijn pluimgewicht stelt hem niet alleen in staat zijn ding te kunnen doen met motoren met een bescheiden vermogen, maar biedt hem ook tal van voordelen bij het terreinrijden, evenals op glad wegdek.

 

Ontdek waar dit merk zich op het salon bevindt dankzij ons interactieve plan

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten