Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / MG Cyberster Concept doet dromen van elektrische roadster

Geschreven door Klaas Janssens op 01-04-2021

Met de MG Cyberster legt de Chinese constructeur met Britse roots de link tussen heden en verleden.

Vorig jaar kondigde MG aan bezig te zijn met een elektrisch aangedreven roadster die Cyberster zou gaan heten, nu weten we ook hoe die roadster eruit ziet, hoe snel hij accelereert en hoe ver hij geraakt met een volle batterij. Vooralsnog gaat het om een studiemodel van de Chinese constructeur met Britse roots, hopelijk volgt er binnenkort ook een productieversie. Een moderne opvolger voor de MG A en MG B, wie zit daar niet op te wachten?

Sprint snel, rijdt ver

Het ontwerpteam achter de MG Cyberster heeft geen retromoderne creatie willen maken, dus zoek niet naar nostalgische designverwijzingen. Tenzij de lichtlblokken misschien, want de elektrische roadster combineert ronde koplampen (die in twee delen zouden openklappen) met achterlchtunits waarin de Union Jack verwerkt zit - inderdaad zoals Mini dat ook al een tijdje doet. 

De technische informatie over de MG Cyberster blijft schaars, voor de volledige specificaties en bijbehorende prestaties blijft het wellicht wachten tot de officiële onthulling op de Shanghai Auto Show die eind april 2021 georganiseerd wordt. We weten enkel dat de elektrische roadster in minder dan 3 seconden van 0 naar 100 km/u kan sprinten en dat het niet nader omschreven batterijpakket een rijbereik van zo maar eventjes 800 kilometer belooft.

MG is aan een ware veroveringstocht bezig. Eerst gidsten de de elekrische ZS EV en de plug-inhybride EHS Europa binnen, loop 2021 volgen de Marvel R en de 5 Break.

2021 MG Cyberster Roadster Concept - AutoGids

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten