Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Tokyo Motor Show - Lexus LF-30: elektrische toekomstvisie

Lexus levert altijd spectaculaire conceptstudies. Zoals deze LF-30, voorgesteld op het autosalon van Tokio. Een visie op een elektrische wagen voor 2030.

Deze LF-30 toont durf, dat is toch het minste dat we kunnen zeggen. Deze conceptstudie heeft het formaat van een Jaguar F-Pace, maar de verpakking oogt veel meer avant-gardistisch. Normaal ook: Lexus geeft immers aan dat dit zijn visie is voor de elektrische auto van 2030, dat wil zeggen binnen ruim tien jaar.

Symboolfunctie

De LF-30 is een pure stijlstudie, zonder referenties naar huidige of toekomstige modellen. Maar hij toont wel de weg die Lexus de komende jaren wil bewandelen, zowel designmatig als technologisch. Deze conceptcar staat op een gloednieuw platform voor elektrische voertuigen dat de Japanners vanaf 2022 zullen commercialiseren. De LS-30 staat dan ook symbool voor de elektrificatie die Lexus de komende jaren zal doorvoeren.

500 km

De Lexus LF-30 doet het met een batterij van 110 kWh en belooft een WLTP-rijbereik van 500 km. Het elektrische aandrijfgeheel is 550 pk en 700 Nm sterk, e-power die deze cross-over in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/u helpen en hem een topsnelheid van 200 km/u bezorgen. Laden doe je aan maximaal 150 kW, wat niet meteen ambiteus genoemd kan worden. Draadloos opladen via inductie kan ook.

Futuristisch

Ook binnenin trekt de LF-30 de futuristische kaart, met een stuurwiel dat terugtrekt wanneer het in de autonome modus staat of weer in werking treedt wanneer de bestuurder de controle wil overnemen. De functies worden ook gecontroleerd door middel van gebaren. De schermen die op het glazen dak zijn gemonteerd, maken het voor de achterpassagiers mogelijk om met de auto te communiceren met behulp van augmented-realitytechnologie.

 

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten