Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Bentley: welkom in 2036

Geschreven door Pascal Binon op 17-03-2016

Autonoom rijden, printen in 3D en een hologram als persoonlijke assistent: dat zijn de ingrediënten die de Bentley van de toekomst karakteriseren.

Bentley heeft zijn visie op de limousine van de toekomst onthuld. Het beeld toont hoe het interieur (wellicht van een Mulsanne) er over een twintigtal jaar kan uitzien, met twee zitbanken tegenover elkaar en flexibele schermen die amper 0,5 mm dik zijn. Dit is waar designdirecteur Stefan Sielaff sinds juli aan werkt. Hij legt ook uit dat het zou kunnen gaan om het interieur van een zelfrijdende Bentley. Veel klanten rijden niet zelf met hun auto, maar hebben een chauffeur. Ook origineel en futuristisch: de aanwezigheid van een persoonlijke assistent in de vorm van een hologram. Het doel is ‘om de Bentley-klanten een persoonlijkere ervaring te bieden’ (met een 3D-beeld, vreemd toch?).

3D-printen

Het design van de toekomstige Bentleys behoudt enkele bekende elementen, zoals de ronde koplampen die Stefan Sielaff beschouwt als een tijdloze karaktertrek van Bentley. De volgende Bentleys gebruiken ook meer onderdelen die geprint zijn in 3D. “3D-printen is fascinerend want het lost voor ons heel wat productieproblemen op. Zo wordt het mogelijk om complexe en gedetailleerde onderdelen te creëren die we op traditionele wijze niet kunnen maken, bijvoorbeeld een deurscharnier met een 3D-afbeelding van een vlag.”

Nieuwe materialen

Bentley plaatste al stenen inzetstukken in het interieur van zijn auto’s als alternatief voor hout en metaal. Het onderzoekt nu andere natuurlijke materialen die gebruikt kunnen worden in de plaats van leder. “Bepaalde klanten zijn niet geïnteresseerd in een lederen bekleding in auto’s omdat hun levensstijl hen verbiedt om materialen van dierlijke oorsprong te gebruiken. We experimenteren met synthetisch leder en stoffen op natuurlijke basis die aan deze nieuwe verwachtingen voldoen. Hierdoor is de kans groot dat we het interieur van onze auto’s heruitvinden.”

Tot zeven modellen

Wolfgang Dürheimer, de topman van het merk, verklaarde onlangs aan onze collega’s van Autocar dat hij het Bentley-gamma graag ziet groeien tot zeven modellen, met originele auto’s zoals een sportieve afgeleide van de Bentayga of een productieversie van de EXP 10 Speed 6 coupé. Laat de toekomst maar beginnen!

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten