Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

prototype / Cadillac EV Concept: Het elektrische voortouw nemen

Geschreven door David Leclercq op 14-01-2019

Cadillac stelt zijn eerste elektrische voertuig voor. Of toch als conceptversie, maar deze SUV komt op termijn hoe dan ook op de markt.

Dit is de eerste volledig elektrische Cadillac… ooit. Nog een première: dit model wordt ook het eerste dat het volledig nieuwe platform gebruikt voor elektrische voertuigen van GM. Deze Concept EV wordt een SUV die de markt moet behagen, wat hem ook een mogelijke globale carrière kan geven volgens Steve Carlisle, voorzitter van Cadillac: “de elektrische voertuigen van Cadillac zullen het hart van de cross-overmarkt raken en voldoen aan de behoeften van klanten over de hele wereld.”

Luxueus

Zoals het een Cadillac betaamt, is luxe alomtegenwoordig. De machine is ambitieus en “zal het summum in luxe en innovatie vertegenwoordigen, terwijl hij Cadillac als het ultieme in mobiliteit positioneert”, voegt Steve Carlisle er nog aan toe. Voorlopig is er nog geen informatie bekend op vlak van technologie. We denken dat het model meerdere motoren zal hebben – waarschijnlijk tot drie stuks – om vierwielaandrijving te garanderen terwijl de batterij genoeg capaciteit zou moeten bieden om lange afstanden te kunnen rijden. We weten dat het platform een flexibel instrument zal zijn en dat de elektrische modellen die op de markt komen voor-, achter- óf vierwielaandrijving zullen hebben. Daarnaast zal het rendement van de batterijpacks ook aanpasbaar zijn naargelang de benodigdheden.

Het concept werd voorgesteld op het salon van Detroit – NAIAS 2019 – en is een van de sleutelfiguren in de strategie om de Amerikaanse markt te heroveren. Globaal gezien zal Cadillac om de zes maanden een nieuw model presenteren tot in 2021.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten